Την ανάγκη να τοποθετηθεί ένας υπουργός Οικονομικών με διεθνές κύρος που θα δουλέψει για την ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας της Ελλάδας, υποστηρίζει η Japonica Partners.
Μάλιστα, ο επενδυτικός οίκος έχει ξεκινήσει «καμπάνια» σε διεθνή και ελληνικά μέσα ενημέρωσης για την αναγκαιότητα τοποθέτησης υπουργού Οικονομικών «5 αστέρων» για την Ελλάδα.
Ο οίκος συστήνει ότι ο νέος Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, να αντιμετωπίσει την αναποτελεσματικότητα και τη διαφθορά, να αυξήσει την αξία των assets, να μειώσει το κόστος δανεισμού, να βελτιώσει την πρόσβαση της χώρας σε διεθνή κεφάλαια και να ενεργήσει για την αύξηση της αξιολόγησης της χώρας.
Επίσης, επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να «δημοσιεύει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις.
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναφέρει αριθμούς, που από άποψη διαφάνειας και διακυβέρνησης είναι συγκρίσιμοι με εκείνους που παράγονται με τη χρήση λογιστικών συστημάτων σύμφωνα με την απλογραφική μέθοδο, τα οποία συστήματα, όπως είναι γνωστό, δημιουργούν υψηλά επίπεδα διαφθοράς και είναι αναποτελεσματικά».
Αναλυτικά η δημοσίευση στην εφημερίδα “Η Καθημερινή”
Δείτε αναλυτικά εδώ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Αμοιβαία Κεφάλαια: Πυλώνας επενδύσεων με εισροές 18 δισ. ευρώ από το 2018
- Champions League: “Χρυσάφι” στα ταμεία του Ολυμπιακού με την συμμετοχή του στο League Stage
- ΗΠΑ: Νέες κατηγορίες για παραβίαση ασφαλείας εις βάρος του υπουργού Αμυνας, Πιτ Χέγκσεθ
- Πότε κλείνουν τα σχολεία, πότε ξεκινούν οι πανελλαδικές
- China Northern Rare Earth: “Βουτιά” κερδών 58%, έσοδα κάτω 1,6% το 2024
- Πτωτικές τάσεις στην αγορά του πετρελαίου
- Αξιοποίηση Δημόσιας Περιουσίας: Νέες ρυθμίσεις για ακίνητα, κληρονομιές και δωρεές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις