H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και μια αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης στις 4 Μαΐου παραμένει στο τραπέζι, τόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ίζαμπελ Σνάμπελ σε συνέντευξή της στο Politico.
«Είναι ξεκάθαρο ότι απαιτούνται περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων αλλά το μέγεθος των αυξήσεων θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα στοιχεία» υπογράμμισε η κα. Σνάμπελ.
«Ο γενικός πληθωρισμός κατεβαίνει πολύ γρήγορα, λόγω της απότομης πτώσης στις τιμές της ενέργειας. Αλλά ο δομικός πληθωρισμός συνεχίζει να μας εκπλήσσει προς τα πάνω. Εμφανίζει μια πολύ ισχυρή δυναμική και βρίσκεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Δεδομένης της επιμονής του υποκείμενου πληθωρισμού, και της πολύ ισχυρής δυναμικής του πληθωρισμού στα τρόφιμα, είναι πολύ νωρίς να κηρύξουμε τη νίκη έναντι του πληθωρισμού» διαμήνυσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Quality & Reliability: Αύξηση 46,6% στις πωλήσεις το 2024 – Στο -45,2% τα καθαρά κέρδη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Έκανε το 11Χ11 στα κέρδη ο FTSE 100
- Theon: Αύξηση 19,8% στα έσοδα το α΄τρίμηνο με 90,8 εκατ. ευρώ
- Space Hellas: Μειωμένα τα καθαρά κέρδη στα 1,9 εκατ. ευρώ το 2024
- Όμιλος Alumil: Εκτοξεύτηκαν 393,5% τα καθαρά κέρδη το 2024
- Loulis Food Ingredients: Άλμα 40,88% στα EBITDA, αυξημένες 1,99% οι πωλήσεις,
- Μαθιός Πυρίμαχα: Μείωση 7,7% του τζίρου το 2024
- Logismos: Αύξηση 9% του κύκλου εργασιών, στα 919.000 τα EBITDA
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις