Εξακολουθεί να ανεβαίνει το κόστος παρασκευής της κλασικής ιταλικής πίτσας Μαργαρίτα στην Ιταλία. Τον Απρίλιο συνέχισε να αυξάνεται σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, ακόμη κι αν οι τιμές για κάποια από τα συστατικά της φρέναραν.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg, οι τιμές για τα συστατικά και το ρεύμα που χρειάζονται για να φτιάξει κάποιος μία πίτσα αυξήθηκαν κατά 19% τον Απρίλιο σε ετήσια βάση. Ωστόσο, οι τιμές δεν ήταν τόσο υψηλές όσο τον Μάρτιο και σίγουρα δεν είχαν καμία σχέση με τις τιμές του Νοεμβρίου, όταν είχαν ενισχυθεί πάνω από 30%.
Το κόστος αγοράς μιας έτοιμης πίτσας κινήθηκε ανοδικά μόνο κατά 7,6% σε ετήσια βάση -το να πάει κάποιος στο σούπερ μάρκετ έχει γίνει πιο οικονομική επιλογή.
Ακολουθούν οι αυξήσεις των τιμών για:
- Αλεύρι: Αυξήθηκαν 11,1% σε ετήσια βάση
- Μοτσαρέλα: Ενισχύθηκαν 25,0% σε ετήσια βάση, αλλά μειώθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία
- Ντομάτα: +8,6% σε ετήσια βάση, αλλά -2,0% σε μηνιαία
- Ελαιόλαδο: Ανοδος 26,1% ετησίως και 1,2% μηνιαίως
- Ηλεκτρικό ρεύμα: Αυξήθηκαν 20,1% ετησίως, αλλά μειώθηκαν κατά 11,3% μηνιαίως
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- “Αναδίπλωση” Μακρόν: Θα πρέπει να “ξανασκεφτούμε τη σχέση μας με τη Ρωσία”
- S&P Global: Βουτιά της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Σεπτέμβριο στην ευρωζώνη, κάτω από το όριο των 50 μονάδων
- UniCredit: Στο 21% το ποσοστό της στην Commerzbank
- Rea (Μέρντοχ): Νέα βελτιωμένη προσφορά 8,1 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Rightmove
- ΕΚΤ: Οι τράπεζες συνυπολογίζουν τους κλιματικούς κινδύνους στους όρους των δανείων
- Κυβερνητικός εκπρόσωπος για Σαλμά: Αυτονόητη η απόφαση για διαγραφή του
- Hellenic Train: Τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω της στάσης εργασίας την Τρίτη 24/09
- Tesco εναντίον Aldi στη Βρετανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις