Ηθοποιοί και εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία γύρισαν στις θέσεις τους
Ισχυρή αύξηση σημείωσε η απασχόληση στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και ηθοποιοί επέστρεψαν στην εργασία τους μετά από πολυήμερες, κάποιες φορές και πολύμηνες απεργίες. Επίσης προβλέπεται αύξηση των μη αγροτικών μισθολογίων κατά 180.000, τον ίδιο μήνα.
Σύμφωνα με την έκθεση του υπουργείου Εργασίας για την απασχόληση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, υπήρξε και μέτρια αύξηση των μισθών ενώ το ποσοστό ανεργίας παραμένει αμετάβλητο στο υψηλό 3,9% δύο ετών. Τα στοιχεία κάνει κάποιους λιγότερο επιφυλακτικούς να πιστέψουν ότι σε αυτό το χρονικό σημείο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει τελειώσει με την αύξηση των επιτοκίων.
Η αύξηση της απασχόλησης προβλέπεται ότι θα παραμείνει πολύ πάνω από τις 100.000 θέσεις εργασίας ανά μήνα, γεγονός που παγώνει τις προσδοκίες των χρηματοπιστωτικών αγορών ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα στραφεί σε μείωση των επιτοκίων ήδη από το πρώτο τρίμηνο του 2024.
“Ψάχνουμε για περισσότερες ενδείξεις ότι η περιοριστική νομισματική πολιτική και οι σφιχτές πιστωτικές συνθήκες έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, περιορίζοντας τις πληθωριστικές πιέσεις, όχι μόνο στην οικονομία ευρύτερα, αλλά και στην αγορά εργασίας”, δήλωσε ο James Knightley, επικεφαλής διεθνής οικονομολόγος της ING στη Νέα Υόρκη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις