Θα μειωθεί σε λιγότερο από 8 δισ. δολάρια από τα 8,5 δισ. δολάρια που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα φέτος
Η καθυστέρηση των επενδύσεων της Intel “αναγκάζει” την κυβέρνηση Μπάιντεν να μειώσει την προκαταρκτική ομοσπονδιακή επιχορήγηση της Intel για τα τσιπς ύψους 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρουν οι New York Times.
Ειδικότερα, η Intel, ο μεγαλύτερος αποδέκτης χρημάτων στο πλαίσιο του νόμου CHIPS, θα δει τη χρηματοδότησή της να μειώνεται σε λιγότερο από 8 δισ. δολάρια από τα 8,5 δισ. δολάρια που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα φέτος, δήλωσαν πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα. Η αλλαγή των όρων λαμβάνει υπόψη ένα συμβόλαιο ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει προσφερθεί στην Intel για την παραγωγή τσιπ για τον αμερικανικό στρατό, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.
Η απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το μέγεθος της επιχορήγησης ακολουθεί την κίνηση της Intel να καθυστερήσει ορισμένες από τις προγραμματισμένες επενδύσεις της σε εγκαταστάσεις τσιπ στο Οχάιο. Η εταιρεία σχεδιάζει τώρα να ολοκληρώσει το έργο αυτό μέχρι το τέλος της δεκαετίας αντί για το 2025. Η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ δέχεται πιέσεις για μείωση του κόστους μετά την ανακοίνωση της μεγαλύτερης τριμηνιαίας ζημίας στην 56χρονη ιστορία της εταιρείας.
Η κίνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν λαμβάνει επίσης υπόψη τον τεχνολογικό χάρτη της Intel και τη ζήτηση των πελατών. Η Intel εργάζεται για να βελτιώσει την τεχνολογική της ικανότητα για να φτάσει τους ανταγωνιστές της, όπως η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, αλλά δυσκολεύεται να πείσει τους πελάτες ότι μπορεί να φτάσει την τεχνολογία της TSMC.
Τα προβλήματα της Intel αποτέλεσαν πλήγμα για τα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν να αναζωογονήσει την εγχώρια παραγωγή τσιπ. Τον Μάρτιο, ο πρόεδρος Μπάιντεν ταξίδεψε στην Αριζόνα για να ανακοινώσει την ανάθεση πολλαπλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Intel και δήλωσε ότι οι κατασκευαστικές επενδύσεις της εταιρείας θα μεταμορφώσουν τη βιομηχανία ημιαγωγών.
Η επένδυση της Intel βρισκόταν στην πρώτη γραμμή της φιλοδοξίας της κυβέρνησης να επιστρέψει η κατασκευή τσιπ στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Ασία. Ο νόμος CHIPS Act, ένα διακομματικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε το 2022, παρείχε χρηματοδότηση ύψους 39 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την επιδότηση της κατασκευής εγκαταστάσεων που θα βοηθούσαν τις Ηνωμένες Πολιτείες να μειώσουν την εξάρτησή τους από την ξένη παραγωγή των μικροσκοπικών, κρίσιμων ηλεκτρονικών που τροφοδοτούν τα πάντα, από iPads έως πλυντήρια πιάτων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΝΑΤΟ: Εκτακτο συνέδριο για την κυβερνοασφάλεια στο Λονδίνο
- ΕΒΕΑ και Attica Bank μαζί για την στήριξη της επιχειρηματικότητας
- ΒΙΑΝΕΞ και UBITECH στην παραγωγική Τεχνητή Νοημοσύνη για την φαρμακοβιομηχανία
- Σεντένο: Οι ευρωτράπεζες να εφαρμόσουν τους κανόνες “Βασιλεία ΙΙΙ”
- Eurostat: Πάνω από 1 στους 4 νέους της ΕΕ το 2023 δούλευε ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε
- ΕΥ: Συγκρατημένοι οι Ελληνες καταναλωτές για τις εορταστικές αγορές
- Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
- Endless EC: Σε λειτουργία ο φωτοβολταϊκός σταθμός στον Ασπρόπυργο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις