Το συνέδριο αποτελεί δράση του Smart Attica EDIH
Tο συνέδριο «Innovation Greece 6.0: Η Καινοτομία στην Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν» διοργανώνει 29-30/1 και ώρα 10:30, στο Συνεδριακό Κέντρο του EKEΦΕ Δημόκριτος, Νεαπόλεως 27 και Πατριάρχου Γρηγορίου Ε, Αγ. Παρασκευή η Εθνική Τράπεζα.
Το συνέδριο χαρτογραφεί την καινοτομία στην Ελλάδα, απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Τι σημαίνει καινοτομία στην Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Πώς επιδρά η Τεχνητή Νοημοσύνη στην ανάπτυξη της καινοτομίας;
Τα workshops της πρώτης ημέρας αναφέρονται στην επιλογή των συνεργατών στη δημιουργία μιας startup, Το προσαρμοσμένο BMC για την στρατηγική & τη λειτουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων, Η Διαδρομή από την ιδέα στην Αγορά, θέματα αναζήτησης κεφαλαίων και θέματα καινοτομίας στον τουρισμό. Τα workshops της δεύτερης ημέρας αναφέρονται σε Εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης και design thinking στον Δημόσιο Τομέα και την Κοινωνία, σε θέματα κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας, για το ΑΙ, Η Καινοτομία στη Βιομηχανία: Ευρωπαϊκά Χρηματοδοτικά Εργαλεία & Στρατηγικές Ανάπτυξης για Νεοφυείς και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
Το συνέδριο αποτελεί δράση του Smart Attica EDIH. Συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το EKEΦΕ Δημόκριτος, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την ΕΑΤΕ, το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, την Bayer Ηellas, το Μetavallon και το Uni.fund. Το συνέδριο διεξάγεται με την υποστήριξη του NBG Pay. Το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων, Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού, Πάντειο Πανεπιστήμιο είναι συνεργάτης Επικοινωνίας του Συνεδρίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης με τον διευθυντή του ΕSM Πιέρ Γκραμένια για χρηματοδότηση επενδύσεων στην άμυνα
- Τραμπ: «Μας κλέβουν για χρόνια, δεν κάνω πίσω για τους αμοιβαίους δασμούς»
- Aktor: Εξαγοράζει το 51% της Sun Force One με χαρτοφυλάκιο 42 φωτοβολταϊκών σταθμών
- Γεραπετρίτης: Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ θα γίνει – Προσβλέπουμε στις ΗΠΑ
- Πούτιν: Παύση εχθροπραξιών με την Ουκρανία μόνο αν οδηγεί σε μακροπρόθεσμη ειρήνη
- BriQ Properties: Πώληση δύο ακινήτων στον Πύργο Αθηνών έναντι 4,23 εκατ. ευρώ
- Χρηματιστήριο: Κρατήθηκε ψηλά και κοιτάει τις 1.700 μονάδες – Πρωταγωνίστριες Εθνική και Eurobank
- Vodafone: Νέος κύκλος online μαθημάτων για εκπαιδευτικούς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις