Το αίτημα υπέβαλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα
Τον πειθαρχικό έλεγχο των τακτικών δικαστών του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου που χωρίς ιδιαίτερη αιτιολογία άφησε ελεύθερο μέχρι το Εφετείο, το δολοφόνο της 11χρονης στην Ηλεία, παρά την καταδίκη του σε 9 χρόνια κάθειρξη για βιασμό και ασέλγεια ανηλίκου, ζήτησε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννα Κλάπα.
Η καταδίκη του έγινε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ζακύνθου το 2020 για βιασμό 14χρονης ανήλικης.
Ήδη η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου ζήτησε άμεσα το φάκελο της απόφασης για να ξεκινήσει πειθαρχικός έλεγχο και των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του δικαστηρίου που χορήγησε την αναστολή στον βιαστή, (και οι τρεις γυναίκες, όπως γυναίκα ήταν και η εισαγγελέας της δίκης).
Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του – ζούσε στον νομό Ηλείας – και απαγόρευση να πλησιάζει το θύμα, δηλαδή την 14χρονη.
Σημειωτέον, ότι ο 37χρονος δεν είχε καν λευκό ποινικό μητρώο καθώς είχε αμετάκλητες καταδίκες για κλοπή, σωματικές βλάβες και παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η δίκη του σε δεύτερο βαθμό είχε προσδιοριστεί για το 2022, αλλά αναβλήθηκε καθώς δεν είχε δικηγόρο. Το δικαστήριο του όρισε αυτεπαγγέλτως συνήγορο προσδιορίστηκε δικάσιμος για τον περασμένο Φεβρουάριο. Όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε διότι συνέπεσε με την αποχή των δικηγόρων και τελικά επρόκειτο να γίνει το 2025.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- UniCredit: Στις 28/04 αρχίζει η υποβολή προσφορών για την εξαγορά της Banco BPM
- Trade Estates: Αύξηση 73,1% το 2024 και μέρισμα (καθαρό) €0,10 ανά μετοχή
- Jungheinrich: Η δημιουργία τμήματος αυτοματισμού και η σειρά Powerline στο επίκεντρο για το 2025
- Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Ο Fabrizio Bocchetti νέος Γενικός Διευθυντής, Πρόεδρος ΔΣ και CEO της Merck για Ελλάδα και Κύπρο
- Softweb: Αύξηση 21% στον κύκλο εργασιών, στα 1,8 εκατ. ευρώ το 2024
- Seajets: Αυτό είναι το ανανεωμένο πρόγραμμα δρομολογίων που θα ισχύσει από τις 4 Απριλίου
- Κακοκαιρία: Μεγάλες καταστροφές σε Πάρο, Μύκονο και Ρόδο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις