Επιχειρήσεις

Ηarbor Lab: Τα επόμενα βήματα μετά την χρηματοδότηση των 16 εκατ. δολαρίων

O CEO της Harbor Lab Αντώνης Μαλαξιανάκης

Την εταιρεία πίστεψαν αρχικά, μέσω χρηματοδοτήσεων, εφοπλιστές όπως ο Ν. Μαρτίνος

Στόχο να συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, εμπλουτίζοντας το τεχνολογικό της χαρτοφυλάκιο, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό της τους επόμενους μήνες, έχει πλέον η εταιρεία ναυτιλιακής τεχνολογίας Harbor Lab, μετά την χρηματοδότηση-μαμούθ των 16 εκατ. δολαρίων, η οποία ανακοινώθηκε πριν από λίγα 24ωρα.

Σε αυτή συμμετέχουν το ευρωπαϊκό fund Atomico, με CEO τον συνιδρυτή του Skype Nikklas Zennstrom, το οποίο εισέρχεται μάλιστα για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά, καθώς και οι υφιστάμενοι επενδυτές Notion Capital, Venture Friends, SpeedInvest και The Dock, αλλά και νέοι όπως η Endeavour Catalyst και το ναυτιλιακό fund TMV.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας Αντώνης Μαλαξιανάκης: «Αυτό δεν είναι μόνο ένα τεράστιο επίτευγμα για το Harbour Lab αλλά και μια ιστορική στιγμή καθώς φέρνει, ίσως για πρώτη φορά, μια επένδυση VC Tier 1 στην Ελλάδα. Αυτή η στιγμή είναι μια από τις πιο περήφανες μου ως επαγγελματίας. Η αφοσίωσή μου στο να κάνω το Harbour Lab μια ιστορία επιτυχίας καθοδηγείται από μια βαθιά δέσμευση για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος μας και τον καθορισμό νέων προτύπων στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Το ταξίδι μας δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την αμέριστη υποστήριξη των επενδυτών μας, των πιστών πελατών μας, των αφοσιωμένων μελών της ομάδας Harbour Lab και του προσωπικού μου συστήματος υποστήριξης».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε προχωρήσει σε ΑΜΚ. Ειδικότερα, στις 19/02/2024 η ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε άλλη μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσόν του 1,2 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι πλέον το συνολικό κεφάλαιο της εταιρείας αγγίζει τα 7,3 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο αναλογικά σε 730.000 μετοχές. Μέσα στα τέσσερα χρόνια ύπαρξης της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε εν μέσω κορονοιού, έχουν γίνει διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες προέρχονται και από χρηματοδοτήσεις που έλαβε η Harbor Lab από angel investors και άλλες πηγές. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ήταν 150.000 ευρώ, με τις αυξήσεις να ξεκινούν από το 2022 και μετά.

Η εταιρεία, πάντως, έχει, ήδη, ανοίξει τα φτερά της για συμπράξεις με εταιρείες του εξωτερικού. Μέσα στον Μάρτιο έγινε γνωστή η συνεργασία της με μία ακόμα ναυτιλιακή εταιρεία από τη Γερμανία, την NSB Group, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί η σύμπραξή της με την Great Eastern Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές ναυτιλιακές εταιρείες της Ινδίας.

Τι καινοτομία φέρνει η Harbor Lab

Πώς περιγράφει ο ίδιος ο Αντώνης Μαλαξιανάκης αυτό που παράγει η εταιρεία του: «Η Harbor Lab προσφέρει μια λύση SaaS στους χειριστές, επιτρέποντάς τους μια βελτιωμένη εμπειρία, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο αυτής της διαδικασίας εσωτερικά. Η Harbor Lab έχει ψηφιοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία αξιολόγησης και παρακολούθησης των εξόδων που σχετίζονται με το λιμάνι και αυτό είναι πολύ σημαντικό καθώς τα έξοδα που καταβάλλονται στα λιμάνια περιλαμβάνουν συχνά, λιμενικά τέλη, τέλη ρυμούλκησης και πλοήγησης, τα οποία μαζί αντιπροσωπεύουν το δεύτερο μεγαλύτερο λειτουργικό κόστος μετά τον ανεφοδιασμό καυσίμων για έναν διαχειριστή πλοίου».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu