Η εταιρεία ιδρύθηκε εν μέσω πανδημίας και τέσσερα χρόνια μετά έχει πάνω από 60 άτομα προσωπικό
Με θετικό πρόσημο ξεκίνησε το 2024 για την start up εταιρεία ψηφιακών εργαλείων για λιμενικά έξοδα Harbor Lab.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες, συγκεκριμένα στις 19/02/2024 η ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, σε συνεδρίασή της, αποφάσισε άλλη μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσόν του 1,2 εκατ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει ότι πλέον το συνολικό κεφάλαιο της εταιρείας αγγίζει τα 7,3 εκατ. ευρώ, διαιρούμενο αναλογικά σε 730.000 μετοχές.
Όπως έγινε γνωστό, το νέο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα καταβληθεί στο σύνολό του από τον μοναδικό μέτοχο αυτής SUNBERRY LIMITED σε ποσοστό 100%, με καταβολή μετρητών σε τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα στα τέσσερα χρόνια ύπαρξης της εταιρείας, η οποία ιδρύθηκε εν μέσω κορονοιού, έχουν γίνει διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες προέρχονται και από χρηματοδοτήσεις που έλαβε η Harbor Lab από angel investors και άλλες πηγές.
Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ήταν 150.000 ευρώ, με τις αυξήσεις να ξεκινούν από το 2022 και μετά.
Ποια είναι η Harbor Lab
Η Harbor Lab είναι μια μια ελληνική start up εταιρεία, η οποία λειτουργεί ως πάροχος ψηφιακών εργαλείων για τη διαχείριση των λιμενικών εξόδων. Ιδρύθηκε το 2020 από τον στατιστικολόγο – με μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά- Αντώνη Μαλαξιανάκη, εν μέσω πανδημίας.
Οι περισσότεροι από τους πελάτες της Harbor Lab είναι σημαντικές διεθνείς εταιρείες που ασχολούνται με τη ναυτιλία, ελληνικών συμφερόντων όπως η Star Bulk, η Kyklades Maritime και η Goldenport.
Επίσης, έχει ξένους πελάτες, μεταξύ αυτών και η Zeaborn, που εδρεύει στο Αμβούργο, αλλά και συνεργασίες σε Σιγκαπούρη και Κοπεγχάγη, οι οποίες ξεκίνησαν το 2022 και συνεχίζουν.
Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Harbor Lab ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης 6,1 εκατομμυρίων ευρώ (6,7 εκατομμύρια δολάρια) και προσέλκυσε μια νέα ομάδα επενδυτών όπως οι VentureFriends και Speedinvest, εκτός από τους αρχικούς υποστηρικτές της εταιρείας που περιλάμβαναν ονόματα όπως η Signal Ventures του εφοπλιστή Ιωάννη Μαρτίνου.
Eπέκταση το 2024 σε Γερμανία και Ινδία
Παράλληλα με την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, η εταιρεία μεθοδεύει σταδιακά και την επέκτασή της στο εξωτερικό, καθώς αυτός είναι και ο κύριος στόχος του ιδρυτή της Αντώνη Μαλαξιανάκη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν μία εβδομάδα έγινε γνωστή η συνεργασία της με μία ακόμα ναυτιλιακή εταιρεία από τη Γερμανία, την NSB Group, ενώ στις αρχές Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί η σύμπραξή της με την Great Eastern Shipping, μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές ναυτιλιακές εταιρείες της Ινδίας.
Την ίδια στιγμή που επεκτείνεται στο εξωτερικό, η Harbor Lab ασχολείται kai με την κατάρτιση ατόμων που δραστηριοποιούνται ή επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στην ναυτιλία σε σύνδεση με τον κλάδο της τεχνολογίας, όπως ακριβώς δηλαδή και οι υπηρεσίες που προσφέρει.
Αυτό γίνεται μέσω της Harbor Lab Academy, στην οποία γίνονται δεκτοί φοιτητές του ναυτιλιακού και οικονομικού κλάδου, οι οποίοι παρακολουθούν ποικίλα σεμινάρια πάνω στη λειτουργία του λογισμικού στα πλοία. Ήδη υπάρχει συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ιδιωτικό κολέγιο Alba, ενώ ανάλογη προσπάθεια γίνεται για σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Το προσωπικό της εταιρείας πλέον υπερβαίνει πλέον τα 60 άτομα, με τους περισσότερους να είναι προγραμματιστές, ενώ αναμένεται μέσα στο 2024 να γίνουν και άλλες προσλήψεις.
Σημειώνεται, δε, ότι μέσα στον Δεκέμβριο εξαγοράστηκαν δύο προϊόντα ακόμα λογισμικού, προς βελτίωση του ήδη υπάρχοντος: Πρόκειται για το SOFeXchange, το οποίο ψηφιοποιεί και τυποποιεί τις δηλώσεις γεγονότων λιμένων και το DEMeXchange, το οποίο χρησιμεύει ως ψηφιακό εργαλείο υπολογισμού απολύμανσης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΝΑΤ: Παρατείνεται η αρμοδιότητά του σε θέματα συντάξεων και εφάπαξ ναυτικών
- Αψιμαχίες Ανδρουλάκη – Μητσοτάκη για το 1,5 δισ. ρύπων (σε αξία) που εξασφάλισε η κυβέρνηση για την απανθρακοποίηση των νησιών
- Ντε Γκίντος: Σε πορεία μείωσης των επιτοκίων η ΕΚΤ
- ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν κι άλλο 5,5% τα οικοδομικά υλικά τον Οκτώβριο – Εκτίναξη 12,9% το κόστος ενέργειας
- ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Τρία νέα αιολικά πάρκα στην Ελλάδα συνολικής ισχύος 100MW
- ΕΛΣΤΑΤ: «Κεσάτια» στο λιανεμπόριο – Αύξηση τζίρου 0,4% τον Σεπτέμβριο και 0,8% το γ΄τρίμηνο
- Εμπορικός στόλος: Αύξηση 0,4% στη δύναμή του τον Σεπτέμβριο
- Θεοδωρικάκος: “Ελεγχοι σε περισσότερες από 100 αλυσίδες καταστημάτων”
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις