Ο αριθμός των γυναικών που ανέφεραν ότι αισθάνονται αποκλεισμένες από συναντήσεις και αποφάσεις έχει μειωθεί περισσότερο από 36% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την τρίτη ετήσια έρευνα της Deloitte για τις γυναίκες στην εργασία, στην οποία συμμετείχαν 5.000 γυναίκες από 10 διαφορετικές χώρες. Στην έκθεση, το 37% των γυναικών που εργάζονται με υβριδικό ωράριο δήλωσαν ότι έχουν μείνει εκτός, μεταξύ άλλων και από ανεπίσημες αλληλεπιδράσεις με άλλους συναδέλφους, ποσοστό μειωμένο από 58%, σύμφωνα με το Bloomberg.
Παρόμοια μείωση σημειώθηκε και για τις εργαζόμενες με υβριδικό ωράριο που δήλωσαν ότι δεν έχουν αρκετή πρόσβαση στα ανώτερα στελέχη των εταιρειών τους, με το 30% των γυναικών να εκφράζει τέτοιες ανησυχίες έναντι 45% πέρυσι.
Η Έμμα Κοντ, παγκόσμια επικεφαλής της Deloitte για την ένταξη, δήλωσε ότι οι αριθμοί αυτοί αντικατοπτρίζουν τους αυξανόμενους πόνους της υβριδικής εργασίας. «Πέρυσι, για πολλούς ηγέτες και πολλές ομάδες, ήταν μια υπόθεση εύρεσης του δρόμου τους» , δήλωσε η ίδια. «Φέτος βλέπουμε κάποια κομμάτια αυτού να βελτιώνονται, αλλά βλέπουμε κάποια πραγματικά σημαντικά συστατικά του να μην βελτιώνονται. Οι οργανισμοί πρέπει να είναι πιο συνειδητοποιημένοι σχετικά με αυτό, όπως και οι ηγέτες» .
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τσελέντης για Βούτες: Διαφωνεί με την εκτίμηση της καθίζησης, ζητά περαιτέρω μελέτη
- Περιορίζεται η αγόρευση στον Άρειο Πάγο σε έξι λεπτά – Καυστικό σχόλιο από γνωστό ποινικολόγο
- ΟΛΠ: Στο λιμάνι του Πειραιά το πρώτο πλοίο μεταφοράς οχημάτων της Cosco Shipping
- Metlen: Στο Λονδίνο η παρουσίαση του Στρατηγικού Οδικού Χάρτη για EBITDA 2 δισ. ευρώ
- Αρειος Πάγος: Στο στόχαστρο η Πολεοδομία Χαλκιδικής για ύποπτο κύκλωμα
- Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 4,498 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο – Στο +11,7% τα έσοδα από φόρους με 16,824 δισ. ευρώ
- Τέμπη: Προς παραπομπή ο Κ. Καραμανλής – Διαβιβάζεται η δικογραφία στη Βουλή – Η κυβέρνηση δείχνει «μοντέλο Τριαντόπουλου»
- ΕΟΤ: Προωθητικές δράσεις για την προβολή της Σαντορίνης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις