Γνωρίζετε ότι το μαγείρεμα του φαγητού αποτελεί την τέταρτη πιο ενεργοβόρα δραστηριότητα σε ένα νοικοκυριό; Αυτό συμβαίνει καθώς πολλά σπίτια εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κουζίνες και φούρνους που δεν έχουν προσαρμοστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις που βοηθούν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Η Barilla εκπαιδεύει τους λάτρεις των ζυμαρικών σε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μαγειρέματος τους. Η υιοθέτηση της λύσης του Passive Cooking από το νοικοκυριό μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τη χρήση ενέργειας μέσω απλών αλλαγών στο σπίτι, όπως το βράσιμο του νερού για τα ζυμαρικά.
Το Passive Cooking (Παθητικό Μαγείρεμα) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος των ζυμαρικών, ενώ εξοικονομούμε ενέργεια και μειώνουμε το αποτύπωμα σε άνθρακα. Η διαδικασία ποικίλλει ανά γεύμα, αλλά για το μαγείρεμα ζυμαρικών η συμβουλή της Barilla είναι:
- Βράζετε τα ζυμαρικά για δύο λεπτά
- Μετά από 2 λεπτά σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε τα ζυμαρικά να σιγοβράσουν σε ζεστό νερό
- Καλύπτετε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και τα αφήνετε για τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος
- Στραγγίζετε και σερβίρετε τα ζυμαρικά.
Πόσο ωφέλιμη είναι η τεχνική για τον πλανήτη;
Μια μερίδα ζυμαρικών μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά με 438 εκατομμύρια μερίδες ζυμαρικών να σερβίρονται καθημερινά, μια μικρή αλλαγή στον τρόπο μαγειρέματος θα μπορούσε να έχει σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο παγκοσμίως.
Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο Passive Cooking, είναι διαθέσιμο το WhatsApp Bot, ώστε να έχουν λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήσεις, με διαθέσιμο περιεχόμενο βήμα προς βήμα και την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με τη μέθοδο Passive Cooking.
«Στην Barilla, έχουμε πάθος με το να έχουμε θετικό αντίκτυπο, είτε στο τραπέζι είτε στον πλανήτη. Η πρόκληση για κάτι τόσο παραδοσιακό όπως ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 είναι μια επανάσταση που θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια πιάτα την ημέρα. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι μικρές πράξεις μπορούν να προκαλέσουν ουσιαστική αλλαγή, ελπίζουμε οι λάτρεις των ζυμαρικών να ενωθούν μαζί μας στο κίνημα Passive Cooking. Μαζί μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη», δηλώνει ο Gianluca Di Tondo, CMO, Barilla.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέες ταυτότητες: Οι πολίτες θα μπορούν να τις εκδώσουν οπουδήποτε, ανεξάρτητα του τόπου κατοικίας τους
- ΔΥΠΑ: Απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσω ΕΣΠΑ για πάνω από 17.000 νέους
- ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η αργία της 28ης Οκτωβρίου
- Tσιάρας: “Στόχος των μέτρων είναι η διάσωση της κτηνοτροφίας”
- Μητσοτάκης για πυρκαγιές: Δεν πανηγυρίζω, ούτε μηδενίζω, είχαμε 9.101 φωτιές φέτος σε σχέση με 7.163 πέρυσι
- ΟΔΔΗΧ: Στο 2,71% η απόδοση στη δημοπρασία εξάμηνων εντόκων
- Iberdrola: Άλμα 50% στα 5,47 δισ. ευρώ στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 2024
- Υπόθεση Ασημακοπούλου: Τα πρόστιμα σε Νέα Δημοκρατία, Ν. Θεοδωρόπουλο και Μ. Κορομηλά και δύο μεγάλα κενά
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις