Η μετασοβιετική Ρωσία δεν έχει πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή
Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε την Παρασκευή ότι σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant η Μόσχα εξετάζει πυρηνικές δοκιμές.
Η εφημερίδα Kommersant επικαλέστηκε τον υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, ο οποίος επιβλέπει τον έλεγχο των όπλων, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι παρά την ριζοσπαστική θέση που πήρε ο Τραμπ σχετικά με τη Συνθήκη για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών (CTBT) κατά την πρώτη του θητεία, ενδέχεται η Ρωσία να κάνει πυρηνικές δοκιμές.
«Η διεθνής κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη αυτή τη στιγμή, η αμερικανική πολιτική στις διάφορες πτυχές της είναι εξαιρετικά εχθρική προς εμάς σήμερα», φέρεται να είπε ο Ριάμπκοφ.
«Επομένως, η προαιρετική δράση των ενεργειών μας προς το συμφέρον της διασφάλισης της ασφάλειας και το σύνολο των πιθανών μέτρων και ενεργειών για να το πραγματοποιήσουμε – και να στείλουμε πολιτικά κατάλληλα σήματα, πέρα από αυτά που εξετάζουν οι επαγγελματίες – δεν περιέχει καμία εξαίρεση».
Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του Τραμπ ως πρόεδρος των ΗΠΑ την περίοδο 2017-2021, η κυβέρνησή του είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει την πρώτη πυρηνική δοκιμή των ΗΠΑ από το 1992. Ωστοσο δεν το έκανε.
Η μετασοβιετική Ρωσία δεν έχει πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή. Η Σοβιετική Ένωση έκανε τελευταία δοκιμή το 1990. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει πει ότι η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο δοκιμής ενός πυρηνικού όπλου εάν το έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, μόνο λίγες χώρες έχουν δοκιμάσει πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με την Ένωση Ελέγχου Όπλων: οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν τελευταία δοκιμή το 1992, η Κίνα και η Γαλλία το 1996, η Ινδία και το Πακιστάν το 1998 και η Βόρεια Κορέα το 2017.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις