Πρόμοιες εταιρείες είχε συστήσει και στο πρόσθατο παρελθόν
Άλλη μία εταιρεία στο χώρο των ακινήτων αυτή τη φορά συνέστησε η οικογένεια του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου. Πρόκειται για την εταιρεία ΠΡΕΤΖΕΛ ΙΙΙ (Pretzel III P.C.) με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 750.000 ευρώ και αντικείμενο την αγοραπωλησία ιδιόκτητων ακινήτων, τα καταλύματα διακοπών, ξενοδοχεία και οι υπηρεσίες εκμίσθωσης και διαχείρισης ιδιόκτητων ή μισθωμένων ακινήτων.
Μέτοχοι της εταιρείας είναι με ποσοστό 34% το νομικό πρόσωπο HOLDCO συμφερόντων Σπύρου Θεοδωρόπουλου, ενώ από 33% μοιράζονται ο Ιωάννης Θεοδωρόπουλος γιος του Σπύρου και η Ναταλία Στρατήγη.
Με παρόμοιες ονομασίες (Pretzel), οι Ι. Θεοδωρόπουλος και Ν. Στρατήγη είχαν συστήσει εταιρείες και στο πρόσφατο παρελθόν. Eνδεικτικά αναφέρεται η Θεοδωρόπουλος Ι και Στρατήγη Ν. ΟΕ με διακριτικό τίτλο Pretzel GP η οποία διαγράφηκε και η Θεοδωρόπουλος Ι. και Ν. Στρατήγη Ν. ΟΕ ΙΙ με διακριτικό τίτλο Pretzel GP ΙΙ, η οποία επίσης διαγράφτηκε. Και οι δύο εταιρείες συστάθηκαν στις αρχές Ιανουαρίου 2022 ενώ διαγράφτηκαν προσφάτως τον Δεκέμβριο του 2023. Η δεύτερη εταιρεία συστάθηκε με μετοχικό 400.000 ευρώ και εκκαθαρίστηκε με πλεονάζον ποσό 129.516 ευρώ, ήτοι σύνολο 529.516 ενώ η πρώτη συστάθηκε με μετοικό κεφάλαιο 280.000 ευρώ και με μικρό έλλειμμα 18.442 ευρώ.
Συνήθως τέτοιες εταιρείες εξυπηρετούν σκοπούς εκμετάλλευσης περιουσιακών στοιχείων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις