Στο 12,6% οι επενδύσεις της Γερμανίας, στο 12,5% των ΗΠΑ, σύμφωνα με την Eurostat
Το 2023, για τις 11 χώρες της ΕΕ που αναφέρουν θέσεις εισερχόμενων άμεσων ξένων επενδύσεων (ΑΞΕ) ανά τελική επενδυτική οικονομία, η συνολική αξία των επενδύσεων ανήλθε σε 3,263 τρισ. ευρώ, από 3.241 τρισ. ευρώ το 2022, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.
Η Γερμανία αντικατέστησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως η κορυφαία επενδυτική οικονομία, με επενδύσεις ύψους 410 δισεκατομμυρίων ευρώ (12,6% της συνολικής αξίας από την τελική επενδυτική οικονομία). Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκαν στη δεύτερη θέση με 406 δισ. ευρώ (12,5%), ακολουθούμενες από τη Γαλλία με 356 δισ. ευρώ (10,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο με 290 δισ. ευρώ (8,9%) και την Ελβετία με 211 δισ. ευρώ (6,5%) ).
Το Λουξεμβούργο η μεγαλύτερη οικονομία άμεσης επένδυσης
Οι συνολικές εισερχόμενες θέσεις ΑΞΕ για την οικονομία άμεσης επένδυσης για τις ίδιες 11 χώρες της ΕΕ ανήλθαν σε 3 263 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το Λουξεμβούργο αντιπροσώπευε το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών επενδύσεων με 550 δισ. ευρώ (16,9% του συνόλου από την οικονομία άμεσης επένδυσης), ακολουθούμενο από την Ολλανδία (502 δισ. ευρώ, 15,4%), τη Γερμανία (363 δισ. ευρώ, 11,1%), Ηνωμένο Βασίλειο (291 δισ. ευρώ, 8,9%) και Γαλλία (231 δισ. ευρώ, 7,1%).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βουλή: Στις 11 η ενημέρωση Μητσοτάκη για τα εξοπλιστικά
- Εντός Απριλίου το marketplace της ενέργειας και τον Μάιο η online αλλαγή παρόχου από τη ΡΑΑΕΥ
- IRIS: Νέα εποχή πληρωμών για επιχειρήσεις – Υποχρεωτική εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου
- Τραμπ: Ανακοινώνει σήμερα δασμούς σε όλους τους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
- Καιρός: Ποιες περιοχές θα σαρώσει με καταιγίδες η κακοκαιρία
- Wall Street: Πτώση 0,03% για τον Dow Jones στις 41.989,96 μονάδες
- ΙΝΣΕΤΕ: Στα 11,4 δισ. ευρώ ο τζίρος των ξενοδοχείων για το 2024
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις