Η έναρξη πώλησης των μετοχών της Eurobank που κατέχει το ΤΧΣ με premium 18% ωθεί τις τιμές των τραπεζικών μετοχών και συμβάλει στην άνοδο και άλλων επιλεγμένων τίτλων
Αέρα στα πανιά του Χρηματιστηρίου έδωσε η έναρξη της διαδικασίας πώλησης των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ στις τράπεζες. Συγκεκριμένα το ΤΧΣ ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πώληση του 1,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank μέσω ανταγωνιστικών προσφορών. Ηδη η ίδια η τράπεζα έδωσε προσφορά με τίμημα 1,8 ευρώ ανά μετοχή δηλαδή υψηλότερα κατά 18% σε σύγκριση με την τιμή της μετοχής την περασμένη Παρασκευή (κλείσιμο 1,52 ευρώ) όταν και πάλι η η τιμή αυξήθηκε 4,47% με αφορμή σχετικές φήμες, που επιβεβαιώθηκαν.
Σήμερα Δευτέρα, η τιμή των μετοχών της Eurobank ενισχύεται επιπλέον 3,8% στα 1,579 ευρώ. Συνολικά ο κλάδος «πετάει» με τον σχετικό δείκτη να ίπταται 4,23%. Η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται 4,71% στα 1,377 ευρώ, της Εθνικής 3,38% στα 5,69 ευρώ και της Τράπεζας Πειραιώς έχει τα μεγαλύτερα κέρδη +5,69% στα 2,93 ευρώ. Οι κινήσεις αυτές διαμορφώνουν και τη γενικότερη εικόνα της αγοράς με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει μεγάλα κέρδη 1,75% και να βρίσκεται στις 1.239,04 μονάδες μετά από περίπου μία ώρα συναλλαγών. \
Το καλό κλίμα βοηθάει και άλλες μετοχές να συνεχίσουν την ανοδική αντίδραση της Παρασκευής. Η Aegean ενισχύεται 3,60%, ο Φουρλής +3,33%, η ΒΙΟΧΑΛΚΟ +2,91%, η ΔΕΗ +2,41%, ο ΟΠΑΠ +2,18%, ο Μυτιληναίος +2,08%. Ακολουθούν με μικρότερα κέρδη Jumbo +1,29% και Τέρνα Ενεργειακή +1,37%.
Στο εξωτερικό οι δείκτες των χρηματιστηρίων πραγματοποιούν υποτονική κίνηση. Ο πανευρωπαϊκός δέικτης Stoxx 600 είναι αμετάβλητος σημεώνοντας οριακές διακυμάνσεις πάνω και κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής.
Το ελληνικό χρηματιστήριο επανήλθε σε ανοδική τροχιά μετά την εκκίνηση της αποεπένδυσης του ΤΧΣ στις τράπεζες, διαδικασία, που θα κρατήσει κάποιους μήνες και θα δείνει σταδιακά τροφή στους επενδυτές για ανάλογες κινήσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πουλάει το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη φθηνότερα από την αγορά πριν 28 χρόνια
- Πιερρακάκης με Θεοδωρόπουλο: Θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ
- Δημοσκόπηση Marc: Καθαρά δεύτερη η Κωνσταντοπούλου με 13,7% – Η ΝΔ πρώτη με 26,5%
- New York Times: Η Amazon κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του TikTok
- Δένδιας στη Βουλή: Αυτά είναι τα 6 μέτρα διαφάνειας για τα εξοπλιστικά
- Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες περιμένοντας τους δασμούς Τραμπ
- Politico: Ο Μασκ αποχωρεί σύντομα από την κυβέρνηση Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις