Τεχνολογία

Harbor Lab: Από τις ελληνικές ναυτιλιακές στις επτά θάλασσες

Ο Αντώνη Μαλαξιανάκης εμπνεύστηκε κατά την περίοδος της πανδημίας και ίδρυσε την Harbor Lab.

Συνεργασία με τη μεγαλύτερη ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρεία της Ινδίας, Great Eastern Shipping

Την περαιτέρω επέκτασή της στο εξωτερικό της μεθοδεύει η Harbor Lab. Πρόκειται για μια ελληνική start up εταιρεία, πάροχο ψηφιακών εργαλείων για τη διαχείριση των λιμενικών εξόδων, η οποία ιδρύθηκε το 2020 από τον Αντώνη Μαλαξιανάκη, εν μέσω πανδημίας.

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό, μέσα από δημοσιεύματα του ξένου τύπου, ότι  η εταιρεία ξεκίνησε τη συνεργασία της με την Great Eastern Shipping, η μεγαλύτερη ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρεία της Ινδίας. ΄Οπως δήλωσε ο Ankush Gupta, επικεφαλής λειτουργικών υπηρεσιών (COO) «ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε την πλατφόρμα Harbour Lab για να διαχειριστούμε όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας, από τον προγραμματισμό ραντεβού έως τη διαχείριση εγγράφων και τη διαδικασία έγκρισης». Η Great Eastern Shipping Company Limited ιδρύθηκε από την οικογένεια Sheth και την οικογένεια Bhiwandiwalla και είναι εισηγμένη στα δύο κύρια χρηματιστήρια της Ινδίας, το Χρηματιστήριο της Βομβάης και το Εθνικό Χρηματιστήριο.

Οι περισσότεροι από τους πελάτες της Harbor Lab εξακολουθούν να είναι σημαντικοί διεθνείς εταιρείες, ελληνικών συμφερόντων όπως η Star Bulk, η Kyklades Maritime και η Goldenport. Επίσης, έχει ξένους πελάτες μεταξύ αυτών η Zeaborn.

Σιγκαπούρη, Κοπεγχάγη, Αμβούργο

To 2022 η Harbor Lab εγκαινίασε συνεργασίες με εταιρείες πλοίων στην Κοπεγχάγη, το Αμβούργο και τη Σιγκαπούρη. Παράλληλα με την επέκτασή της στο εξωτερικό ασχολείται με την κατάρτιση ατόμων που δραστηριοποιούνται ή επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν στην ναυτιλίας στον κλάδο της τεχνολογίας. Αυτό γίνεται μέσω της Harbor Lab Academy, στην οποία γίνονται δεκτοί φοιτητές του ναυτιλιακού και οικονομικού κλάδου, οι οποίοι παρακολουθούν ποικίλα σεμινάρια πάνω στη λειτουργία του λογισμικού στα πλοία.

Ήδη υπάρχει συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ιδιωτικό κολέγιο Alba, ενώ ανάλογη προσπάθεια γίνεται για σύμπραξη με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Harbor Lab ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης 6,1 εκατομμυρίων ευρώ (6,7 εκατομμύρια δολάρια) και προσέλκυσε μια νέα ομάδα επενδυτών όπως οι VentureFriends και Speedinvest, εκτός από τους αρχικούς υποστηρικτές της εταιρείας που περιλάμβαναν ονόματα όπως η Signal Ventures του εφοπλιστή Ιωάννη Μαρτίνου.

Το προσωπικό της εταιρείας πλέον υπερβαίνει πλέον τα 60 άτομα, με τους περισσότερους να είναι προγραμματιστές, ενώ μέσα στον Δεκέμβριο εξαγοράστηκαν δύο προϊόντα ακόμα λογισμικού, προς βελτίωση του ήδη υπάρχοντος. Πρόκειται για το SOFeXchange, το οποίο ψηφιοποιεί και τυποποιεί τις δηλώσεις γεγονότων λιμένων και το DEMeXchange, το οποίο χρησιμεύει ως ψηφιακό εργαλείο υπολογισμού απολύμανσης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu