Η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι δεν μπορεί να έχει παρουσία σε έναν τέτοιο τοξικό διαδικτυακό χώρο
Η ΓΣΕΕ αποφάσισε να απενεργοποιήσει το λογαριασμό της στην πλατφόρμα X (πρώην twitter) που πρόσφατα πέρασε στην ιδιοκτησία του μεγιστάνα Elon Musk.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση “λόγω της αλλαγής της πολιτικής της πλατφόρμας μετά την αλλαγή της ιδιοκτησίας, έχει αυξηθεί ανησυχητικά η διασπορά ψευδών ειδήσεων, ακροδεξιών θεωριών συνομωσίας, ρατσιστικών απόψεων και γενικότερα η ρητορική μίσους, ενισχύοντας την τοξικότητα στις συνομιλίες των χρηστών.
Η νέα αυτή κατάσταση έχει αναγκάσει πλήθος συνδικάτων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ιστορικών ΜΜΕ και κοινωνικών φορέων σε παγκόσμιο επίπεδο να αποχωρήσουν από την πλατφόρμα.
Τα κοινωνικά δίκτυα δίνουν πνοή στον κοινωνικό διάλογο, αρκεί να τηρούνται κανόνες και να διασφαλίζονται στοιχειώδεις συνθήκες αμεροληψίας και αντικειμενικότητας.
Η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι δεν μπορεί πλέον να έχει παρουσία σε έναν τέτοιο τοξικό διαδικτυακό χώρο και θα εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας των απόψεών της στην κοινωνία”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πυρ ομαδόν από αντιπολίτευση για το εφεύρημα Τριαντόπουλου να «μπαζώσει» την προανακριτική
- ΣΥΡΙΖΑ: Νέα συγκάλυψη από τον ενορχηστρωτή του μπαζώματος, Κυριάκο Μητσοτάκη
- ΠΑΣΟΚ: Παραπομπή Τριαντόπουλου σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και όχι όπως βολεύει τη Νέα Δημοκρατία
- ΤΗΕΟΝ INTERNATIONAL: Νέες παραγγελίες από βόρεια Ευρώπη αυξάνουν το ανεκτέλεστο υπόλοιπο εργασιών
- Πήραν παράταση τα προγράμματα «Εξοικονομώ» και «Αλλάζω Θερμοσίφωνα»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη – Γερμανία και γεωπολιτικά στο επίκεντρο
- Τηλεφώνημα Τραμπ – Πούτιν: Ο Ρώσος πρόεδρος σταματά μόνο τα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας
- Μητσοτάκης: Χαιρετίζει τη απόφαση Τριαντόπουλου και καλεί την αντιπολίτευση στη Βουλή για το άρθρο 86
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις