"Είναι μια ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη"
“Το νέο μοντέλο παραγωγής και χρήσης ενέργειας που υπογράφηκε στην Νάξο και η συνακόλουθη ενεργειακή μετάβαση των νησιών μας, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση, με ενεργοποίηση συνδυασμένης τεχνολογικής, επενδυτικής και κοινωνικής καινοτομίας”, τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, μετά την τελετή υπογραφής της σύμβασης δημιουργίας του Ταμείου Απανθρακοποίησης.
Συνέχισε λέγοντας: “Αξιοποιώντας την έως τώρα εμπειρία από τις ανάλογες πρωτοπόρες δράσεις σε Τήλο και Αστυπάλαια, το μοντέλο των “έξυπνων” και “πράσινων” νησιών, με πλήθος ουσιαστικών εφαρμογών στην καθημερινότητα των νησιωτών μας αλλά και των επισκεπτών, δημιουργεί σημαντική προστιθέμενη αξία για τα νησιά μας ενώ αντιμετωπίζει υπαρκτά προβλήματα της καθημερινότητας.
Οι σημαντικοί πόροι που προβλέπονται και κινητοποιούνται για την υλοποίηση των δράσεων καθώς και το κύρος των εποπτευόμενων φορέων – Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γενική Διεύθυνση Κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Clima) και Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), προσφέρουν μοναδική ευκαιρία και μια μεγάλη πρόκληση.
Μια ευκαιρία η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δια της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, θα συμβάλουμε τα μέγιστα ώστε να υλοποιηθούν απρόσκοπτα τα τόσο αναγκαία αυτά έργα για τα νησιά μας. Άλλωστε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η σχέση μας με την ΕΤΕπ είναι συστηματική για την ωρίμανση έργων ενεργειακής αναβάθμισης των νησιών και όχι μόνον”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο: Ανακατάληψη των 1.700 μονάδων – Άλμα 3,92% από Eurobank, ισχυρά κέρδη 2,09% ο ΟΤΕ
- Έκθεση ΕΣΕΕ: Στασιμότητα τζίρου και κερδών για το ελληνικό εμπόριο το 2024
- Νέος Γενικός Γραμματέας Υποδομών ο Δημήτρης Αναγνώπουλος
- Μητσοτάκης: Όχι με δανεικά η αμυντική θωράκιση της χώρας – Αυξήσεις και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους
- Έρευνα ΠΙΣ: Δυσαρεστημένο το 48,1% από τις υπηρεσίες Υγείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
- Συνελήφθη για οπλοκατοχή ο Αντώνης Καφετζόπουλος – Αφέθηκε ελεύθερος
- Profile: Προϋπολογίζονται επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ την επόμενη 3ετία
- Tesla: Μειώθηκαν οι παραδόσεις οχημάτων στο α’ τρίμηνο – Βουτιά 5% για τη μετοχή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις