Επιχειρήσεις

Ginza Kitafuku: Γευστική πολυτέλεια στο ακριβότερο εστιατόριο με μενού που κοστίζει 2.091 ευρώ το άτομο

Το εστιατόριο βρίσκεται στο Τόκιο και φημίζεται για τα καβούρια "Kiwami"

Η κορυφή της παγκόσμιας γαστρονομίας είναι προσιτή μόνο σε λίγους. Τα εστιατόρια Michelin αποτελούν τον απόλυτο προορισμό για τους γευσιγνώστες, συνδυάζοντας τέχνη και γεύση σε κάθε πιάτο. Μια μοναδική εμπειρία, αλλά με το αντίστοιχο κόστος.

Στα εστιατόρια με αστέρια Michelin, κάθε πιάτο είναι ένα ταξίδι στον κόσμο της υψηλής γαστρονομίας, μια εμπειρία που αξίζει να ζήσεις έστω και μια φορά στη ζωή σου.

Σύμφωνα λοιπόν, με το περιοδικό Chef’s Pencil, το οποίο ανέλυσε περισσότερα από 3.500 εστιατόρια με αστέρια Michelin, το Ginza Kitafuku, που βρίσκεται στο Τόκιο της Ιαπωνίας, αποτελεί το ακριβότερο εστιατόριο με αστέρι Michelin στον κόσμο με κόστος κατά μέσο όρο περίπου στα 2.015 ευρώ ανά άτομο.

Αν κάποιος λοιπόν, θέλει να ζήσει ένα γεύμα αντάξιο των βασιλικών, τότε πρέπει να πάει στο Ginza Kitafuku στο Τόκιο για το εποχικό πιάτο καβουριών Echizen «Kiwami». Με τιμή 330.000 γιεν ανά άτομο (2.091 ευρώ, δεν περιλαμβάνεται η χρέωση για το σέρβις) αυτό είναι το πιο ακριβό γεύμα στον κόσμο με αστέρι Michelin.

Το καβούρι Echizen είναι ένα είδος καβουριού χιονιού που αλιεύεται αποκλειστικά στα ανοικτά των ακτών του Echizen, μιας περιοχής στο νομό Fukui της Ιαπωνίας, βόρεια του Κιότο. Αυτό το καβούρι είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για το γλυκό και τρυφερό κρέας του και έχει κερδίσει τη διάκριση να παρουσιάζεται στην ιαπωνική αυτοκρατορική οικογένεια ως σύμβολο της ποιότητας και της σπανιότητάς του.

Την τελευταία δεκαετία περίπου, ένα νέο και ακόμη πιο πολύτιμο καβούρι Echizen εμφανίστηκε στις αγορές της Ιαπωνίας.

Ονομάζεται Kiwami, και τα καρκινοειδή πρέπει να πληρούν πολύ αυστηρά κριτήρια όσον αφορά το βάρος (πρέπει να είναι πάνω από 1,5 κιλό), το πλάτος του καπακιού (14,5 εκατοστά) και τα νύχια που είναι φαρδύτερα από 3 εκατοστά. Μόνο ένας ελάχιστος αριθμός καβουριών κερδίζει αυτή την περίφημη σήμανση: το 2021, για παράδειγμα, μόνο 67 καβούρια χιονιού, ή το 0,04% του συνολικού αλιεύματος, πιστοποιήθηκαν ως καβούρια Kiwami.

Ένα μόνο καβούρι Kiwami κοστίζει συνήθως μεταξύ 70.000 και 80.000 γιεν (περίπου 500 δολάρια ΗΠΑ), αλλά ορισμένα καβούρια Kiwami έχουν πωληθεί για περισσότερα από 800.000 γιεν (7000 δολάρια ΗΠΑ).

Στη δεύτερη θέση, και με σχεδόν τη μισή τιμή – αλλά με ένα μενού γευσιγνωσίας που κοστίζει περίπου 1.160 ευρώ – βρίσκεται το Ultraviolet του Paul Pairet. Το βραβευμένο με τρία αστέρια εστιατόριο στη Σαγκάη περιγράφεται ως μια «θεατρική, πολυαισθητηριακή γευστική εμπειρία».

Τα υπόλοιπα οκτώ εστιατόρια έχουν όλα μενού που κοστίζουν λιγότερο από 1.000 ευρώ, αλλά οι τιμές εξακολουθούν να κυμαίνονται από 648 έως 920 ευρώ.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu