Ελλάδα

Γαστρονομική Οδύσσεια: Ο Γιάννης Αποστολάκης στο Μικρολίμανο, μετά από 855 ημέρες εν πλω

Financialreport.gr

Ο αγαπημένος ΣΕΦ έκανε το γύρο του κόσμου και σήμερα δένει στον Πανελλήνιο Ομιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης

Ενας άθλος ολοκληρώνεται! Ο σεφ και έμπειρος ιστιοπλόος Γιάννης Αποστολάκης, γιος του Ναύαρχου και πρώην υπουργού, Ευάγγελου Αποστολάκη, επιστρέφει σήμερα στο Μικρολίμανο του Πειραιά, έχοντας ολοκληρώσει τον περίπλου της Γης με το ιστιοφόρο του σε 855 ημέρες, ένα ταξίδι που ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022.

Μετά από 29 μήνες περιπέτειας και θαλασσινών εμπειριών, ο σεφ, που μας συστήθηκε στο παρθενικό Master Chef, χάνοντας την πρωτιά από τον Άκη Πετρετζίκη, θα δέσει το ιστιοφόρο του στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ) , όπου αναμένεται να τον υποδεχθούν συγγενείς και αρκετοί φίλοι.

Με το ιστιοπλοϊκό του ο Γιάννης Αποστολάκης ξεκίνησε και ολοκλήρωσε ένα ταξίδι ζωής:

Διέσχισε τη Μεσόγειο, πέρασε τον Ατλαντικό και ταξίδεψε στις θάλασσες της Καραϊβικής. Μέσα από τη Διώρυγα του Παναμά μπήκε στον Ειρηνικό, φτάνοντας μέχρι την Αυστραλία και τα νησιά της Πολυνησίας. Από εκεί, πέρασε στον Ινδικό Ωκεανό και την Ερυθρά Θάλασσα, για να γυρίσει και πάλι στη Μεσόγειο, ολοκληρώνοντας έναν πλήρη κύκλο της γης.

Ο Γιάννης Αποστολάκης, συμμετείχε στο πρώτο Master Chef, ανέλαβε στη συνέχεια κεντρικό ρόλο ως coach των παικτών του ριάλιτι, ενώ ήταν εκείνος που χαλάρωνε τη νικήτρια ομάδα, στα καθιερωμένα γεύματα μετά τη νίκη τους.

Το MasterChef τον σύστησε στο κοινό και ο σεφ έγινε αμέσως αγαπητός. Έτσι, μετά το τέλος του ριάλιτι, ο Αποστολάκης απέκτησε δική του στήλη μαγειρικής σε διάφορες εκπομπές (Joy, Join Us και Dot).

Όμως δεν περιορίστηκε καθαρά στις μαγειρικές εμφανίσεις, αφού ως γνωστόν συμμετείχε και στο μουσικό σόου Just The 2 Of Us στο MEGA, όπου και τραγουδούσε κάθε εβδομάδα με τη βοήθεια της τραγουδίστριας Ελισάβετ Σπανού.

Πριν τη συμμετοχή του στο Master Chef, ο Γιάννης Αποστολάκης σπούδαζε «Μηχανικός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος» στα Χανιά, όμως τρία χρόνια μετά την εισαγωγή του εγκατέλειψε τη σχολή. Τα καλοκαίρια εργαζόταν ως skipper σε ιστιοπλοϊκά, όπου έκανε και τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στη μαγειρική.

Η σχέση του με τη θάλασσα είχε ξεκινήσει ήδη από τα 12 του χρόνια, όταν και άρχισε να εργάζεται στην επιχείρηση της μητέρας του στο Ρέθυμνο, ενώ έχει δηλώσει ότι όταν ήταν παιδί ήθελε να γίνει αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού όπως ο πατέρας του.

Όμως στα 16 του, συνειδητοποίησε ότι κλίση του ήταν στην πραγματικότητα η μαγειρική…

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu