"Αποτελεί ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις και τα πολιτικά πράγματα της Γαλλίας", δηλώνει ο πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού
Η υποστήριξη που προσέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην επικεφαλής του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός, τη Μαρίν Λεπέν, διατεινόμενος πως υφίσταται «κυνήγι μαγισσών», αποτελεί «ανάμιξη» στις εσωτερικές υποθέσεις και τα πολιτικά πράγματα της Γαλλίας, δηλώνει ο πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού στο πλαίσιο συνέντευξής του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Le Parisien που κυκλοφορεί.
Ερωτηθείς για την υποστήριξη από τον ένοικο του Λευκού Οίκου, αυτόν του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν στην κυρία Λεπέν —στην οποία επιβλήθηκε στέρηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι από τη γαλλική δικαιοσύνη—, ο κ. Μπαϊρού σημειώνει πως «δεν αναμιγνύει αυτές τις τρεις καταστάσεις»
«Όμως βλέπω πως σε διάφορες ηπείρους, ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν τη διεθνή της απρέπειας», που είναι «ανελεύθερη» και «έχει αποφασίσει ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου, η δημοκρατική συνεννόηση μεταξύ των εθνών» είναι πράγματα που «ανήκουν στο παρελθόν», προσθέτει ο πρωθυπουργός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καλάθι του Πάσχα: Σε ισχύ από σήμερα 07/04 έως και το Μ. Σάββατο
- Τέμπη: Τελευταία συνεδρίαση της προανακριτικής – Στο φυσικό δικαστή η υπόθεση Τριαντόπουλου
- Κραχ στις ευρωπαϊκές αγορές, στο -8% ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Αλλαγές στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου: Ο Δημ. Πολίτης του ΤΑΙΠΕΔ σύμβουλος επενδύσεων
- Γερμανία: Μεγάλη πτώση 4% στη βιομηχανική παραγωγή το Φεβρουάριο 2025
- INTRALOT: Επεκτείνει τo συμβόλαιό της στη Νέα Ζηλανδία μέχρι το 2032
- “Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αύξηση 10,8% στην επιβατική κίνηση τον Μάρτιο 2025
- Κίνα: Εντεκα ακόμη αμερικανικές εταιρίες στη μαύρη λίστα του υπουργείου Εμπορίου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις