Οι μεν κατηγορούν τους δε. Η πλευρά της Χαμάς υποστηρίζει ότι το Ισραήλ είχε ζητήσει από τη διοίκηση του νοσοκομείου al-Ahli Arabi Baptist να το εκκενώσει, αλλά το τελεσίγραφο απορρίφθηκε - Το Reuters αναφέρει επιδρομές από το Ισραήλ
Επιδρομή από αέρος αγνώστου μέχρι σιγμής «πατρότητας» έπληξε το νοσοκομείο al-Ahli στην πόλη της Γάζας, όπου χιλιάδες αναζητούν ασφάλεια.
Ειδικότερα, τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την επίθεση, σύμφωνα με τους Παλαιστίνιους, όπως μεταδίδει το Reuters. To ίδιο πρακτορείο αναφέρεται σε Ισραηλινές επιδρομές από αέρος.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στο νοσοκομείο al-Ahli Arabi Baptist στο κέντρο της πόλης της Γάζας είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 500 θύματα.
Το υπουργείο που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.
Το νοσοκομείο χτυπήθηκε χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, μετέδωσε το Al Jazeera.
Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι ο ισραηλινός στρατός έπληξε επίσης ένα από τα σχολεία του που χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο.
Israeli army:
We do not know what caused the explosion that occurred at Al-Ahli Hospital in Gaza. We will investigate what happened there.#Gaza_under_attack #GazaCity #FreePalaestine #usa#IsraelTerrorists #freedom #HumanRights#WarCrimes pic.twitter.com/d8acy0hNTv— Ammar Zaghloul (@AmmarZaghloul2) October 17, 2023
Al Jazeera: Γεμάτο γυναικόπαιδα
Όπως μεταδίδει το Al Jazeera και ο Guardian, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν, με τον αριθμό των νεκρών να υπολογίζεται μεταξύ 200 και 300. Την ίδια ώρα, χτυπήθηκε και σχολείο στην περιοχή με τα θύματα να υπολογίζονται σε τουλάχιστον έξι.
Την ίδια ώρα όπως μεταδίδει το Al Jazeera πολλοί από τους τραυματίες είναι γυναίκες και παιδιά. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο φιλοξενούσε οικογένειες εν μέσω του συνεχιζόμενου βομβαρδισμού της Γάζας από το Ισραήλ.
Εάν επιβεβαιωθεί η προέλευση του χτυπήματος, θα είναι μακράν η πιο θανατηφόρα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή από το 2008, γράφει το Associated Press.
Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων (IDF) υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι ανέφερε πως διερευνώνται οι αναφορές για βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα. «Υπάρχουν πολλές ψευδείς αναφορές από τη Χαμάς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πουλάει το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη φθηνότερα από την αγορά πριν 28 χρόνια
- Πιερρακάκης με Θεοδωρόπουλο: Θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ
- Δημοσκόπηση Marc: Καθαρά δεύτερη η Κωνσταντοπούλου με 13,7% – Η ΝΔ πρώτη με 26,5%
- New York Times: Η Amazon κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του TikTok
- Δένδιας στη Βουλή: Αυτά είναι τα 6 μέτρα διαφάνειας για τα εξοπλιστικά
- Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες περιμένοντας τους δασμούς Τραμπ
- Politico: Ο Μασκ αποχωρεί σύντομα από την κυβέρνηση Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις