Επιχειρήσεις

Fourlis: H κυβερνοεπίθεση και τα προσωρινά προβλήματα στα ηλεκτρονικά καταστήματα

Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2024, υπέστη σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στα ψηφιακά και ηλεκτρονικά συστήματά του - Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις διαρροής προσωπικών δεδομένων

Ο Όμιλος Fourlis ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2024, υπέστη σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στα ψηφιακά και ηλεκτρονικά συστήματά του, το οποίο τελικά αποδείχθηκε αποτέλεσμα κακόβουλης εξωτερικής ενέργειας.

Το περιστατικό προκάλεσε προσωρινές δυσλειτουργίες στις δραστηριότητες του Ομίλου στις τέσσερις χώρες όπου δραστηριοποιείται: Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κυβερνοεπίθεση δεν επηρέασε τους προμηθευτές και τους συνεργάτες του Ομίλου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Τα αρμόδια τμήματα, σε συνεργασία με εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες, εργάζονται για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας και την πλήρη αξιολόγηση του περιστατικού. Παράλληλα, ο Όμιλος διαβεβαιώνει ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR), ενώ συνεργάζεται στενά με τις Αρχές Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν ενδείξεις διαρροής προσωπικών δεδομένων από τη συγκεκριμένη επίθεση. Τα φυσικά καταστήματα του Ομίλου παραμένουν σε λειτουργία, εξυπηρετώντας τους καταναλωτές κανονικά, παρά τον αυξημένο φόρτο λόγω της περιόδου των προσφορών της Black Friday.

Η διοίκηση του Ομίλου Fourlis δεσμεύεται για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος, διασφαλίζοντας την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών προς τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους μετόχους.

Η ανακοίνωση του Ομίλου Fourlis

“Ο Όμιλος Fourlis, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζομένους, τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους μετόχους του”, όπως σημειώνει, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με περιστατικό που παρουσιάστηκε στα συστήματά του.

Συγκεκριμένα, στις 27/11/2024, σημειώθηκε τεχνικό πρόβλημα στα ψηφιακά και ηλεκτρονικά συστήματα του Ομίλου, το οποίο τελικά διαπιστώθηκε ότι οφείλεται σε κακόβουλη εξωτερική ενέργεια. Το συγκεκριμένο πρόβλημα επηρέασε τη λειτουργία των εταιριών και στις 4 χώρες δραστηριοποίησης, Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία.

Τονίζεται ωστόσο, ότι δεν επηρέασε τους προμηθευτές ή τους συνεργάτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα αρμόδια τμήματα του Ομίλου σε συνεργασία με εξειδικευμένους εξωτερικούς συνεργάτες βρίσκονται σε διαδικασία ελέγχου και αντιμετώπισης του περιστατικού, ενώ επισημαίνεται ότι τηρούνται όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) και οι οδηγίες των Αρχών Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Από τη συγκεκριμένη κακόβουλη ενέργεια δεν προκύπτει, έως τώρα, διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Τα καταστήματα του Ομίλου παραμένουν ανοιχτά και εξυπηρετούν τους καταναλωτές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δεδομένης και της αυξημένης κίνησης των προηγούμενων ημερών λόγω Black Friday.

Η Διοίκηση της εταιρείας αναφέρει τέλος ότι “δεσμεύεται προς τους εργαζομένους, τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους μετόχους του Ομίλου, για την ταχύτερη δυνατή αντιμετώπιση του περιστατικού”.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επιχειρήσεις

close menu