Ο όμιλος Fourlis πούλησε μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης το 16% και η συμμετοχή του περιορίστηκε στην Τrade Estate σε 47,3%
Ο Ομιλος Fourlis ολοκλήρωσε την ιδιωτική τοποθέτηση (πώληση μετοχών) της Trade Estate.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πουλήθηκε το 16% των μετοχών της Trade Estate με αποτέλεσμα τη μείωση της συμμετοχής του Ομίλου κάτω από το 50% και συγκεκριμένα στο 47,3%.
Αυτή η εξέλιξη οδηγεί στην απο-ενοποίηση της Trade Estate, ενώ παράλληλα ο Ομιλος διατηρεί μία σημαντική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία.
Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, μέσω αυτή της συναλλαγής ο Ομιλος Fourlis, διασφαλίζει 29 εκατ. ευρώ ενισχύοντας τη χρηματοοικονομική του θέση και μειώνοντας σημαντικά τον καθαρό δανεισμό του που μετά την εν λόγω πώληση ανέρχεται σήμερα στα 60 εκατ. ευρώ.
Η κίνηση αυτή αυξάνει την ευελιξία του Ομίλου να υλοποιήσει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του, ενώ η Trade Estates, συνεχίζει την υλοποίηση των φιλόδοξων σχεδίων της στον κλάδο του real estate.
Ο Βασίλης Φουρλής, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Fourlis Holdings, δήλωσε: “Η συναλλαγή αυτή αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στη στρατηγική μας, ενισχύοντας τη χρηματοοικονομική μας θέση και ταυτόχρονα δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για την ανεξάρτητη ανάπτυξη της Trade Estates. Παραμένουμε απόλυτα βέβαιοι για τη μακροπρόθεσμη δυναμική της Trade Estates και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την ανάπτυξή της. Παράλληλα, ο όμιλος Fourlis βρίσκεται πλέον σε ακόμα ισχυρότερη θέση, εστιάζοντας στη βασική επιχειρηματική του στρατηγική και δημιουργώντας περαιτέρω αξία για τους μετόχους μας.”
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- GlaxoSmithKline: Ανοδος πωλήσεων στα 37,72 δισ. ευρώ το 2024
- Νέα αποκάλυψη για Τέμπη: “Μην κάνετε καμία ανακριτική πράξη, να φύγετε”
- Νέος CFO στη Freenow ο Lennart Zipfel, προερχόμενος από την ΕΥ
- Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ΕΒΕΠ: Ξεκάθαρη δικαστική δικαίωση για το κύρος των εκλογών
- Τέμπη – προσχέδιο πορίσματος: Η έκρηξη δεν έγινε από έλαια μηχανών – Αρωματικοί υδρογονάνθρακες 4 τόνων στο τρένο
- ΙΝΚΑ: Καλεί σε μποϊκοτάζ 19/2 λόγω της ακρίβειας στην αγορά
- Τσιάρας: Δύσκολη χρονιά για τους αγρότες, ψάχνουμε τρόπους να τους στηρίξουμε
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις