Μετά από χρόνιες καθυστερήσεις
Μετά από χρόνιες καθυστερήσεις η δημιουργία και λειτουργία του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, ξαναμπαίνει στον σχεδιασμο του υπουργείου Οικονομίας. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν ιδιωτικό φορέα, ο οποίος θα επιλεγεί από το κράτος μετά από διεθνή διαγωνισμό και θα έχει ως στόχο να προστατεύσει την κατοικία ευάλωτων οφειλετών που βρίσκονται σε διαδικασία πτώχευσης.
Ουσιαστικά θα αγοράζει από πλειστηριασμούς ακίνητα με έκπτωση 30% επί της εμπορικής αξίας και θα δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που κατοικούν μέσα στο σπίτι και είναι η κύρια κατοικία τους να παραμένουν σε αυτή για έως 12 χρόνια, καταβάλλοντας ένα ενοίκιο, το οποίο επίσης θα επιδοτείται από το κράτος με ένα ποσό από 70 έως 210 ευρώ , με βάση όμως τα μέλη του νοικοκυριού, εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Όπως δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης στην ΕΡΤ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον Φορέα Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει ο διεθνής διαγωνισμός.
Ο στόχος είναι να ξεκινήσει να λειτουργεί ο Φορέας περί τα τέλη του πρώτου τριμήνου του έτους, ή στις αρχές Απριλίου.
Επίσης, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να λειτουργήσουν υποστηρικτικά και οι τράπεζες είτε με συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο, είτε να παράσχουν χρηματοδότηση στους επενδυτές ή τον επενδυτή που ουσιαστικά θα αναλάβει την υλοποίηση αυτού του έργου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΕΑ: «Ανάσα» για τα επιμελητήρια η κατάργηση του ψηφιακού τέλους συναλλαγής
- Συνεργασία JTI – ΑΑΔΕ για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου τσιγάρων
- Yalco: Αποχώρησε ο διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών
- Πειραιώς: Υλοποιεί με την Οδύσσεια τον 3° κύκλο της δράσης «Skills 4 All»
- Κομισιόν: Πρόστιμο 458 εκατ. ευρώ σε εταιρείες για καρτέλ ανακύκλωσης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων
- Υποχρεωτική από σήμερα η ΕΤΑ για τους Ευρωπαίους που θέλουν να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο
- News Corp: Πούλησε την αυστραλιανή εταιρεία ενημέρωσης Foxtel Group στην DAZN Group
- Ρωσία: Βασικός διαπραγματευτής του Πούτιν για τις επενδύσεις, μεταβαίνει στις ΗΠΑ για συνομιλίες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις