Διεθνή

Φίλιπ Λέιν (ΕΚΤ): Οι δασμοί Τραμπ δεν θα οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη

Financialreport.gr

Oι οικονομικές συνέπειες θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη αλλά το μπλοκ των 20 κρατών μελών έχει και άλλους εμπορικούς εταίρους, υπογράμμισε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ

Oι εμπορικές εντάσεις δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε ύφεση στην ευρωζώνη, υποστήριξε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Φίλιπ Λέιν.

Oι οικονομικές συνέπειες από τους δασμούς θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη αλλά το μπλοκ των 20 κρατών μελών έχει και άλλους εμπορικούς εταίρους και δεν θα πέσει αυτόματα σε ύφεση, τόνισε ο Λέιν.

Η ΕΚΤ πιθανότατα θα μειώσει τα επιτόκια περαιτέρω και δεν πρέπει να αποκλείσει μια μεγαλύτερη μείωση, ανέφερε από την πλευρά του ο φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης Όλι Ρεν.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο μιας μεγαλύτερης μείωσης επιτοκίων, ο Λέιν είπε ότι η ΕΚΤ δεν δεσμεύεται σε οποιοδήποτε μονοπάτι όσον αφορά τα επιτόκια.

«Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ότι θα προβαίνουμε πάντα στις καθιερωμένες μειώσεις επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης» πρόσθεσε ο ίδιος.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu