Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,8%
Ισχυρή ήταν η ανοδική αντίδραση σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με αφορμή την θετική κίνηση της Wall Street που ήρθε καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ δήλωσε ότι υπάρχει «πρόοδος» στον πληθωρισμό.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,8%, με τον κλάδο της εξόρυξης να κερδίζει 2,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 1,19% στις 8.379 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε άνοδο 0,61% στις 18.171 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε υψηλότερα κατά 1,24% στις 7.632 μονάδες.
Στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB με +1,09% διαμορφώθηκε στις 33.844 μονάδες, ενώ στην Ισπανία, ο δείκτης IBEX 35 ισχυροποιήθηκε +1,32% ανέρχεται στις 11.056 μονάδες.
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές της Maersk σημείωσαν άνοδο 3,8% μετά την αποχώρηση του ναυτιλιακού γίγαντα από τις συνομιλίες πωλήσεων με την εταιρεία logistics DB Schenker. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Maersk, Vincent Clerc, δήλωσε ότι μια έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η γερμανική εταιρεία είχε «ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο στην αγορά logistics», αλλά εντόπισε προκλήσεις ολοκλήρωσης.
Επίσης, η Lufthansa κέρδισε πάνω από 3,1%, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη συμφωνία της με την ITA Airways, υπό διάφορες προϋποθέσεις. Η Επιτροπή αντιτάχθηκε στη συμφωνία τον Μάρτιο, προκαλώντας ανησυχίες για τον ανταγωνισμό μεταξύ των ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών. Μετά από ενδελεχή έρευνα, η Επιτροπή παραδέχτηκε ότι τα δρομολόγια των δύο αεροπορικών εταιρειών είναι «σε σημαντικό βαθμό συμπληρωματικά» και ότι το μέλλον της ITA θα ήταν «πολύ αβέβαιο» εάν η συμφωνία δεν εγκριθεί.
Από την άλλη, απώλειες 0,85% σημείωσε και η μετοχή της Vodafone, αφού η εταιρεία τηλεπικοινωνιών και η Virgin Media O2 κατέληξαν σε μια νέα συμφωνία κοινής χρήσης δικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η συμφωνία περιλαμβάνει και ένα σχέδιο αλλαγής φάσματος που θα μπορούσε να βοηθήσει τη Vodafone να κερδίσει ρυθμιστική έγκριση για τη σύνδεσή της με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Three.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης για δασμούς: «Να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω προκειμένου να καταλήξουμε σε συμβιβασμό»
- Τζάνετ Γέλεν (πρώην ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Το sell-off στα ομόλογα πίσω από τη «στροφή» Τραμπ στους δασμούς
- Δημοσκόπηση MRB: Μόλις στο 20,4% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, «κλειδώνει» δεύτερη η Κωνσταντοπούλου με 13,5%
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η καλύτερη συνεδρίαση της τριετίας για τον Stoxx
- Qualco Foundation: Πάνω από 150 πρωτοβουλίες σε παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό και κοινωνική αλληλεγγύη
- Στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία 16 στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ και της κοινοπραξίας για τη Σύμβαση 717
- Δημ. Τσιτσιράγκος: Η Alpha Bank στοχεύει στη στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στην ενίσχυση ξένων επενδύσεων
- Ανδριόπουλος (Dimand): Χρειάζονται περισσότερα από 10 χρόνια για να λυθεί το στεγαστικό
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις