Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 507 μονάδες
Ήπια κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Τρίτης, καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν επιφυλακτικοί από τις πασχαλιάτικες διακοπές τους. Πάντως, το κλίμα βοήθησε σαφώς η δυναμική ανάκαμψη που καταγράφει σήμερα η Wall Street αφήνοντας πίσω της το sell-off της Δευτέρας.
Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,25% στις 507 μονάδες και με τους επιμέρους κλάδους του να καταγράφουν μεικτά πρόσημα.
Στις μεγάλες αγορές της περιοχής, ο γερμανικός DAX ανέβηκε 0,41% στις 21.293 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 πρόσθεσε 0,56% στις 7.326 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη ύψους 0,64% φτάνοντας τις 8.328 μονάδες.
Στην περιφέρεια ο FTSE MIB στο Μιλάνο ενέδωσε στις πιέσεις χάνοντας τελικά 0,09% στις 35.947 μονάδες και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαμορφώθηκε στις 13.010 μονάδες αυξημένος κατά 0,72%.
Στις αγορές των commodities, το βελτιωμένο κλίμα στις διεθνείς αγορές λειτούργησε ενθαρρυντικά και για το πετρέλαιο, το οποίο ενισχύθηκε κατά πάνω από 2%, καλύπτοντας έτσι την αντίστοιχη πτώση της Δευτέρας.
Η τιμή του Brent συμβολαίων Ιουνίου ανέβηκε 2,04% στα 67,61 δολάρια και η τιμή του αμερικανικού WTI έκανε άλμα ύψους 2,50% στα 64,66 δολάρια το βαρέλι.
Αντιστοίχως σε ανοδική πορεία παρέμεινε ο χρυσός, που μάλιστα πρόσκαιρα ξεπέρασε και το ψυχολογικό όριο τω 3.500 δολαρίων την ουγγιά, πριν σταθεροποιηθεί λίγο πάνω από τα 3.400 δολάρια. Συγκεκριμένα η τιμή spot βρέθηκε στα 3.424 δολάρια με αύξηση 3,09% διευρύνοντας έτσι τα κέρδη του από τις αρχές της χρονιάς κοντά στο 31%.
Στην αγορά συναλλάγματος ο δείκτης δολαρίου κινήθηκε σταθεροποιητικά στο 98,49, παραμένοντας ωστόσο κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα έναντι του ευρώ, στο 1,1465. Θυμίζουμε πως τη Δευτέρα η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου «έπιασε» πρόσκαιρα το 1,1573, επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από τον Νοέμβριο του 2021.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπέσεντ: Θα αποκλιμακωθεί η δασμολογική αντιπαράθεση με την Κίνα
- Μακρόν: Εξετάζει εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο
- UBS: Αναθεωρεί στο 2,5% την παγκόσμια ανάπτυξη φέτος και στο 2,3% το 2026
- Ευρωπαϊκές αγορές: Δειλά κέρδη λόγω ανάκαμψησ της Wall Street
- ΚΚΕ: Αντί για 13η και 14η σύνταξη, λένε στους συνταξιούχους «βολευτείτε με 250 ευρώ τον χρόνο»
- Το ChatGPT προσθέτει περιεχόμενο της Washington Post – Συμφωνία με OpenAI
- ΑΑΔΕ: Ποιες 20 παροχές απαλλάσσονται από φορολογία για μισθωτούς και συνταξιούχους
- Συνάντηση Κικίλια με ΠΝΟ: Θα συνεργαστούμε προς όφελος των ναυτικών και της ναυτιλίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις