Το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 75,9% - Η χώρα μας μαζί με το Λουξεμβούργο κατέγραψαν τις υψηλότερες αυξήσεις
Το δ΄τρίμηνο του 2024, το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας 20-64 ετών στην ΕΕ διαμορφώθηκε στο 75,9%, σταθερό σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την Eurostat.
Η Ελλάδα καταγράφει από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στην απασχόληση με +08%.
Η χαλάρωση της αγοράς εργασίας -όλα τα άτομα που έχουν ανικανοποίητη ανάγκη για απασχόληση, συμπεριλαμβανομένων των ανέργων- ανήλθε στο 10,8% του διευρυμένου εργατικού δυναμικού ηλικίας 20-64 ετών το τέταρτο τρίμηνο του 2024 (μείωση 0,1 ποσοστιαίες μονάδες (π.μ.) σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2024).
Μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου του 2024, η Ελλάδα και το Λουξεμβούργο (+0,8 π.μ. έκαστη) καθώς και η Λιθουανία, η Μάλτα και η Σλοβενία (+0,5 π.μ.εκάστη) κατέγραψαν τις υψηλότερες αυξήσεις στο ποσοστό απασχόλησης μεταξύ των 15 χωρών της ΕΕ όπου η απασχόληση αυξήθηκε. Το ποσοστό απασχόλησης παρέμεινε σταθερό στην Εσθονία και την Ουγγαρία και μειώθηκε σε 10 χώρες της ΕΕ, με τις μεγαλύτερες μειώσεις να καταγράφονται στην Ιρλανδία (-0,6 π.μ.), τη Φινλανδία, την Ιταλία και τη Λετονία (-0,4 π.μ. εκάστη).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΔΔΗΧ: Ματαιώνεται η προγραμματισμένη δημοπρασία ομολόγων της 19ης Μαρτίου
- ΗΠΑ: Γκρεμίστηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Μάρτιο
- Τραμπ: «Είχα παραγωγικές συζητήσεις με τον Πούτιν, υπάρχουν καλές πιθανότητες να τελειώσει ο πόλεμος»
- Δημοσκόπηση GPO: Στο 23,4% η ΝΔ, στην τρίτη θέση με 9% Βελόπουλος και Κωνσταντοπούλου
- Υπ. Ναυτιλίας: Σύμβαση για τρίτο δρομολόγιο στη γραμμή Ρόδος – Καστελλόριζο
- Capital Gas: Το «Ασκληπιός» του Βαγγέλη Μαρινάκη ύψωσε την ελληνική σημαία
- Γερμανία: «Ναι» από Πράσινους στα 500 δισ. ευρώ για άμυνα και υποδομές
- Γερμανία: Ιστορική συμφωνία για το χρέος μεταξύ CDU, SPD και Πρασίνων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις