Νέα

Εστίαση πολλών αστέρων – Ονόματα έκπληξη που επενδύουν στον κλάδο

Οι περισσότερες προσπάθειες πήγαν ικανοποιητικά με αποτέλεσμα να σχεδιάζονται νέες επενδύσεις το 2024

Σε πεδίο δόξης λαμπρόν εξελίχθηκε ο χώρος της εστίασης το 2023, ακόμα και για επιχειρηματίες, οι οποίοι είχαν εντελώς διαφορετικό αντικείμενο δραστηριότητας.  Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα πλοία, στο real estate, στο retail, αλλά και στη βιομηχανία, πάλαι ποτέ σημαντικοί επιχειρηματίες που θέλουν να κάνουν μια νέα αρχή. Ίσως είναι από τις σπάνιες χρονιές που είχαμε τόσα ανοίγματα στο συγκεκριμένο κλάδο από τόσο, φαινομενικά, ασύνδετα με τον χώρο, πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report οι περισσότερες προσπάθειες από αυτές πηγαίνουν και πήγαν ικανοποιητικά – ειδικά σε ό,τι αφορά τις απόπειρες που έγιναν σε νησιά – με αποτέλεσμα να δούμε το 2024 και επιπρόσθετες επενδύσεις, μετά τις πρώτες, πιο ‘’πιλοτικές’’ ενέργειες του 2023.

Αντώνης Μαρκόπουλος: Συνδυάζει real estate και εστίαση 

Με μια ανάρτηση στο Facebook ενημέρωσε στα τέλη Μαίου του 2023 ο Αντώνης Μαρκόπουλος, CEO της εταιρείας ψηφιακού real estate Prosperty τους ακολούθους του ότι πέρα από την κύρια δραστηριότητά του στο real estate, θα ξεκινούσε και μια νέα επιχειρηματική προσπάθειά του στην εστίαση. Έτσι προέκυψε ο «γαστροκαφενές» με το όνομα Αγάντα, που βρίσκεται στα περίφημα ‘’Δύο χωριά’’ στο νησί της Τήνου. Το μαγαζί, κατά όσα έρχονται εις γνώση του Financialreport.gr θα ανοίξει εκ νέου του χρόνου, μπορεί μάλιστα και από το Πάσχα, με ανανεωμένη κουζίνα και ομάδα.

Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο ίδιος ο Αντώνης Μαρκόπουλος σε ερώτηση πως πήγε το προηγούμενο καλοκαίρι η πρώτη του προσπάθεια στην εστίαση απάντησε «μπορεί να πήγε και καλύτερα από την κυρίως εταιρεία’’.

Ο «βασιλιάς του ντολμά» στη Σίφνο 

Ενας άλλος επιχειρηματίας, ο Κώστας Σουλιώτης, ο «βασιλιάς του ντολμά», όπως τον ονομάζουν πολλοί στην αγορά, λόγω του γεγονότος ότι έχει πάει τον ελληνικό ντολμά σε όλο τον κόσμο μέσω των κονσερβών της εταιρείας Palirroia, έχει το δικό του αγαπημένο ησυχαστήριο εδώ και χρόνια. Ενα ιδιαίτερης αισθητικής σπίτι στην περιοχή Φάρος στη Σίφνο.

Η εγκατάλειψη ενός από τα μαγαζιά στη συγκεκριμένη παραλία έδωσε το 2023 την ιδέα σε εκείνον και τη γυναίκα του Βέρα, που μέχρι τότε ήταν τακτικοί θαμώνες στα εστιατόρια της περιοχής, να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και σε κάτι διαφορετικό: Να ανοίξουν το δικό τους εστιατόριο, ακριβώς όπως το ονειρεύονται, σχεδόν πάνω στο κύμα, στο οποίο, φυσικά, παρών θα είχαν και κάποια εδέσματα που παράγει ο ίδιος στα εργοστάσιά του. Το εστιατόριο με την επωνυμία Alyelo άνοιξε αθόρυβα τον Ιούνιο του 2023 και θα επανέλθει το φετινό καλοκαίρι.

«Ιδιαίτερη αλλά ενδιαφέρουσα εμπειρία που θέλουμε να δούμε πως θα πάει, έχουμε πολλά σχέδια για αυτή» είχε αναφέρει σε πρόσφατη συνάντηση με δημοσιογράφους ο επιχειρηματίας αυτή την προσπάθεια.

Gallina Athens και Οικονόμου από τον Φίλιππο Τσαγκρίδη

Η είδηση για το συγκεκριμένο πρόσωπο και για την ενασχόλησή του με την εστίαση, είναι πως όταν αρχικά την ακούς, σκέφτεσαι σιωπηλέ πως αποκλείεται! Κι όμως οι φίλοι του και οι γνωστοί γνωρίζουν το πάθος του για το καλό φαγητό. Και κατά δήλωσή του έχει επισκεφθεί 16 εστιατόρια σε μια εβδομάδα στο Παρίσι. Συνεπώς η αγάπη του για την γαστρονομία και την τέχνη, οδήγησε τον εγγονό του πλοιοκτήτη Περικλή Παναγόπουλου, ο οποίος είναι και ο ίδιος εφοπλιστής, τον Φίλιππο Τσαγκρίδη να ασχοληθεί μέσα στο 2023 με την εστίαση. Και να ανοίξει όχι ένα, αλλά δύο καταστήματα.

Ένα εντελώς καινούριο, το οποίο φέρει πλήρως την υπογραφή, με το όνομα Gallina Athens στο Κουκάκι, καθώς και την ιστορική ταβέρνα του Οικονόμου στα Πετράλωνα. Τους τοίχους του Gallina κοσμούν έργα τέχνης γνωστών ζωγράφων, ενώ και η ταβέρνα του Οικονόμου που κουβαλά όλη αυτή την ιστορία συνεχίζει το ταξίδι της, με μικρές πινελιές ανανέωσης, καθώς όπως είχε τονίσει ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του μετά την αποκάλυψη της εξαγοράς της από εκείνον ‘’δεν θα αλλάξω τίποτα, αλλάζοντας τα πάντα’’.

Η οικογένεια Γλου

«Κάτω στον Πειραιά’’ κατέβηκε για να ασχοληθεί με την εστίαση αυτή τη φορά, μακριά από τις περιπέτειες του παρελθόντος η οικογένεια Γλου μέσα στο 2023.

Γνωστή από τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες στο χώρο της ανδρικής ένδυσης, η επιχειρηματική οικογένεια επιχείρησε ξανά, αυτή τη φορά στο κομμάτι της εστίασης, με έντονη την παρουσία της Ζηνοβίας Γλου, κόρης του Αντώνη Γλου στους μετόχους γνωστού Ιταλικού εστιατορίου στον Πειραιά, στην Ακτή Κουμουνδούρου στο Μικρολίμανο. Σε αυτό το εγχείρημα συνδράμει και ο επιχειρηματίας Αλέξης Αγγελόπουλος. Η  οικογένεια Γλου είχε βρεθεί πίσω και από το άνοιγμα ενός ακόμα εστιατορίου στη Νέα Σμύρνη πριν από δύο χρόνια.

Ο Δρ. Γιώργος Σπανός 

Λίγο πιο σχετικούς από τους προηγούμενους, αλλά με την κίνηση αυτή να παραμένει έκπληξη λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που υπάρχει στην πρωτεύουσα στην εστιατορική σκηνή, άνοιξε τα φτερά του τον Σεπτέμβριο του 2023 στο χώρο της αυτόνομης εστίασης και ο ιδιοκτήτης των Domes Resorts Δρ. Γιώργος Σπανός, με ένα εστιατόριο στο Μοναστηράκι. «Θέλαμε εδώ και καιρό να έχουμε μία παρουσία και στην Αθήνα, και είμαι πεπεισμένος ότι το Makris Athens είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εισέλθει η Domes στην Αθήνα, ως μέσο φιλοξενίας και τουρισμού. Όλοι στην Domes είμαστε ενθουσιασμένοι με το Makris Athens και η ενέργεια και προσοχή μας είναι στραμμένες εκεί» δήλωσε ο ίδιος λίγο μετά το άνοιγμά του εστιατορίου.

Στη Γορτυνία ο Στρατής Μπατάγιας 

Τέλος, στην υψηλή γαστρονομία, με εφόδια τα τοπικά υλικά της περιοχής όπως κρέας, αλλαντικά, λαχανικά κλπ αποφάσισε να επενδύσει, εκτός από το ξενοδοχείο Μάννα στη Γορτυνία  Αρκαδίας, και στο ομώνυμο εστιατόριο στο ισόγειο του κτίσματος, το υψηλόβαθμό στέλεχος της εταιρείας Vero της οικογένειας Βερόπουλου, Στρατής Μπατάγιας. Τοποθετώντας βραβευμένο σεφ ως επικεφαλής αυτής της προσπάθειας, στόχος του εστιατορίου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να μπει σύντομα στους πιο έγκυρους ταξιδιωτικούς γαστρονομικούς οδηγούς και – γιατί όχι, κατά πηγές από το ξενοδοχείο, να διεκδικήσει και βραβεύσεις.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu