Οικονομία

Εστίαση: Αύξηση 44% στο λειτουργικό κόστος λόγω ενέργειας και πρώτων υλών

Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων

«Αντί για μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε ολόκληρη την εστίαση πήραμε αύξηση ΦΠΑ στα αναψυκτικά από 1ης Ιανουαρίου», τονίζει ο Γιώργος Καββαθάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων

Η αύξηση του λειτουργικού κόστους που φθάνει ακόμη και το 44%, λόγω των τιμών στην ενέργεια και των ανατιμημένων πρώτων υλών είναι το μεγάλο πλήγμα στην εστίαση, επισήμανε ο Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και συναφών Επαγγελμάτων, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Το επόμενο διάστημα υπάρχουν πολλές ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις εστίασης οπότε δεν είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον, ανέφερε ο κ. Καββαθάς. Αναμέναμε μείωση του ΦΠΑ στο 13% σε ολόκληρη την εστίαση πράγμα που δεν έγινε και μάλιστα αυξήθηκε ο ΦΠΑ στα αναψυκτικά από 1ης Ιανουαρίου. Γενικά στην εστίαση είχαμε μείωση του όγκου των παραγγελιών αλλά και της συχνότητας των παραγγελιών, κατέληξε ο κ. Καββαθάς.

Κατά τη διάρκεια των εορτών, αν και υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις λόγω κορονοϊού, δεν κατάφεραν να επισκιάσουν την καλή εικόνα για την εστίαση, πρόσθεσε. Αναφερόμενος στα εμπορικά καταστήματα, διαπίστωσε αντίθετα, ότι δεν πήγαν καλά στις γιορτές και ότι μόνον οι πολυεθνικές βγήκαν κερδισμένες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Οικονομία

close menu