Δουλειά στον Ιδιωτικό Τομέα, στην Ελλάδα, με μειωμένους φόρους και εισφορές. Να βρω δουλειά, να βελτιώσω τον μισθό μου, να έχω καλύτερη ποιότητα ζωής.Η νεολαία απαντάει ξεκάθαρα. Το πρώτο ζήτημα που απασχολεί τους ανθρώπους είναι να βελτιώσουν τον μισθό τους, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το γραφείο του υποψήφιου βουλευτή με τη ΝΔ στην Α’ Αθηνών Αλέξανδρου Μωραϊτάκη, μέσω κοινωνικών δικτύων, από τις 12 Φεβρουαρίου και για διάστημα μίας εβδομάδος.
Ακολουθεί η ανάγκη να βρουν μία δουλειά που έρχεται ως φυσικό επακόλουθο, της ηλικιακής ομάδας στην οποία απευθυνόταν η έρευνα.
Σημαντικό είναι επίσης το εύρημα ότι ποιότητα της ζωής συναρτάται με τον χρόνο που δαπανά κάποιος στην δουλειά του. Αυτό αντανακλάται ως το δεύτερο σπουδαίο ζήτημα για όσους απάντησαν στην έρευνα.
Το κυρίαρχο προφίλ εκείνων που απάντησαν είναι:
– Άνδρες σε ποσοστό 75% – Που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα – Είναι άνω το 29 ετών, δηλαδή στην ακμή της δημιουργικής τους ηλικίας – Θέλουν να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα – Και η βασική τους επιδίωξη είναι είτε να βρουν μία δουλειά είτε να βελτιώσουν τον Μισθό τους.
Κυρίαρχο στοιχείο επίσης στις απαντήσεις είναι η συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστά άνω του 80% που θεωρεί ως σπουδαίο παράγοντα την μείωση των φόρων ή / και την απαλλαγή εισφορών για τα πρώτα χρόνια δουλειάς των νέων που εισέρχονται στον εργασιακό στίβο.
Σημαντικό είναι επίσης το εύρημα ότι ποιότητα της ζωής συναρτάται με τον χρόνο που δαπανά κάποιος στην δουλειά του. Αυτό αντανακλάται ως το δεύτερο σπουδαίο ζήτημα για τους απαντώντες.
Το ποσοστό 8,5% που λαμβάνει η προτεραιότητα “να κάνω οικογένεια” απασχόλησε το γραφείο του υποψήφιου βουλευτή, δεδομένης της τάσης υπογεννητικότητας.
Οι φόροι και οι εισφορές, είναι αβάσταχτοι, ειδικά για τους νέους ανθρώπους.
“Το μήνυμα αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις απαντήσεις που λάβαμε. Πρέπει οπωσδήποτε να ληφθεί επιτέλους μέριμνα για τους εργαζόμενους κάτω των 35 ετών, ώστε να μειωθούν οι φορολογικοί συντελεστές ή ακόμη και να μηδενιστούν σε κάποιες περιπτώσεις, όπως π.χ. σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις κάτω των 10 ατόμων, ή σε επιχειρήσεις start-ups στις νέες τεχνολογίες και σε άλλες κατηγορίες. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη με τις εισφορές στον ΕΦΚΑ και το νέο τέρας που δημιουργήθηκε, που λέγεται “μπλοκάκι””.
Η έρευνα αποκαλύπτει, ίσως για πρώτη φορά με αριθμούς, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα: την έλλειψη κινήτρων για εκπαίδευση στον χώρο της δουλειάς. H εκπαίδευση που παρέχεται από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στην χώρα μας δεν είναι ικανοποιητική. Όταν προσλαμβάνεται ένα νέος εργαζόμενος, σπάνια η επιχείρηση που τον προσλαμβάνει αξιοποιεί τις όποιες γνώσεις έχει μέχρι την πρόσληψή του από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
Συνήθως απαιτείται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να τον εκπαιδεύσει στα συστήματα και τις τεχνικές της. Ο χρόνος αυτός λειτουργεί τόσο σε βάρος της επιχείρησης όσο και σε βάρος του εργαζόμενου. Η επιχείρηση πληρώνει ένα μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με την χαμηλή παραγωγικότητα του υπαλλήλου της για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ο υπάλληλος αναγκάζεται να δέχεται να συμπιέζει τις αποδοχές του, προκειμένου να εκπαιδευτεί σε αυτά που ζητά ο εργοδότης του. Αυτό μπορεί να συνεχίζεται δια βίου, καθόσον η επαύξηση των ικανοτήτων και των γνώσεων των εργαζομένων, με οργανωμένο τρόπο, δεν σταματά στην πρόσληψη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μπάιντεν: Ισραήλ και Λίβανος αποδέχτηκαν συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Νετανιάχου: Κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο – Ώρα να στρέψουμε την προσοχή μας στο Ιράν
- Το Μεξικό προειδοποίησε τον Τραμπ: Οι δασμοί θα πλήξουν και τις δύο χώρες
- Θεοδωρικάκος για Black Friday: Ενδείξεις για παραβίαση 2.000 κωδικών και έναν influencer που προωθεί προϊόντα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν στο «κόκκινο» μετά τις δηλώσεις Τραμπ για δασμούς
- Stellantis: Κλείνει το εργοστάσιο στο Λούτον της Βρετανίας, προς απόλυση 1.000 εργαζόμενοι
- Κιβωτός του Κόσμου: Η εισαγγελέας άσκησε κατά του πατέρα Αντωνίου
- Gazprom: Κλείνει η στρόφιγγα για το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας από το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις