Επιχειρήσεις

ΕΟΤ: Εγκαινίασε νέο γραφείο τουρισμού στο Μιλάνο για την ανοδική αγορά της Ιταλίας

Financialreport.gr

H Yπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη

Η ιταλική αγορά είναι η τρίτη μεγαλύτερη για τη χώρα μας, μετά τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο

Εγκαινιάστηκε νέο Γραφείο του ΕΟΤ αυτή τη φορά στο Μιλάνο.

Το εν λόγω γραφείο θα λειτουργεί πλέον ως κεντρικός κόμβος δικτύωσης και συνεργασίας για την Ιταλία και σε αυτό πραγματοποίησε επίσκεψη η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της παρουσίας του ελληνικού τουρισμού στην ιταλική αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο γραφείο διαθέτει σύγχρονες υποδομές και σχεδιάζεται να λειτουργήσει ως κόμβος επαφών, συνεργασίας και εξωστρέφειας για επαγγελματίες του τουρισμού από Ελλάδα και Ιταλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιταλική αγορά είναι η τρίτη μεγαλύτερη για τη χώρα μας, μετά τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Διατηρεί, δε, με βάση στοιχεία από τον ΕΟΤ, σταθερά ανοδική πορεία. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2024, περισσότεροι από 2 εκατ. Ιταλοί επισκέφθηκαν την Ελλάδα, καταγράφοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2023.

Αντίστοιχα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις ανήλθαν σε 1,22 δισ. ευρώ, ενισχυμένες κατά 13,6%.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu