Πρόκειται για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε παράταση υποβολής αιτήσεων έως την 31η Μαΐου του 2025, στο Πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης». Το πρόγραμμα, μέσω παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και βελτίωσης της λειτουργικής αποδοτικότητας σε αντλιοστάσια των ΔΕΥΑ, στοχεύει στη μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας στα αντλιοστάσια ύδρευσης ή/και αποχέτευσης τουλάχιστον κατά 20% και στη μείωση των ετήσιων εκπομπών CO₂ επίσης κατά 20%.
Οι αιτήσεις για ένταξη στο Πρόγραμμα κατατίθενται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας προσβάσιμης από τον σύνδεσμο:
Οι αιτήσεις για ένταξη στο Πρόγραμμα κατατίθενται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας προσβάσιμης από τον σύνδεσμο: https://deya-repower.gov.gr/.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο: 213 151 3740 (καθημερινές, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.). Ο Οδηγός του Προγράμματος, καθώς και νέα ανανεωμένη έκδοση συχνών ερωτήσεων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Προγράμματος.
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προέβη στην παράταση με σκοπό τη διευκόλυνση των υποψήφιων δικαιούχων στην προσπάθεια συλλογής και ορθής υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών που προβλέπεται στον οδηγό του προγράμματος. Οι ενδιαφερόμενες ΔΕΥΑ καλούνται να αξιοποιήσουν τη νέα προθεσμία, προχωρώντας στην υποβολή των αιτήσεών τους.
Το Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης–NextGeneration EU.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωπαϊκές αγορές: 12η σερί μέρα κερδών για τον FTSE 100
- Τράπεζα Πειραιώς: Στις 3 Ιουνίου η αποκοπή μερίσματος 0,298 ευρώ ανά μετοχή
- Τραμπ για δασμούς: Μερική απαλλαγή σε αυτοκινητοβιομηχανίες που συναρμολογούν τα οχήματά τους στις ΗΠΑ
- Νίκος Βέττας: Δεν μπορεί το δημόσιο να παίρνει το 50% των εισοδημάτων – Οι φόροι πρέπει να μειωθούν
- Αποκατάσταση οδικού δικτύου Θεσσαλίας – Στερεάς: Έπεσαν οι υπογραφές με ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ και ΤΕΡΝΑ
- ΟΠΑΠ: Στις 14 Μαΐου η πληρωμή του υπόλοιπου μερίσματος
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στα 818,3 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη προς τους μετόχους το 2024 – Μέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή
- ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών: Αύξηση 21,7% στα καθαρά κέρδη με 75,1 εκατ. ευρώ το 2024
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις