Επιχειρήσεις

ΕΛΟΠΥ: Γιατί ταξίδεψε στη Μαδρίτη εν μέσω του ανοιχτού μετώπου της Avramar

Εκπρόσωποι της ΕΛΟΠΥ και ο Ισπανός σεφ που μαγείρεψε τα ελληνικά ψάρια

Στο μενού πρωταγωνίστησαν λαβράκια, τσιπούρες, φαγκριά και μαγιάτικα

Καθώς η Ισπανία αποτελεί την 2η μεγαλύτερη αγορά για τα φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής, καθώς το 2023 απορρόφησε περίπου 28% της ελληνικής παραγωγής, μια επίσκεψη της ΕΛΟΠΥ, της Ένωσης που εκπροσωπεί την Ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια επιβάλλονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ένωση, συνολικά το 2023 εισάχθηκαν συνολικά στην Ισπανία 64.400 τόνοι τσιπούρας και λαβρακιού εκ των οποίων 52%, 33.520 τόνοι, από την Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο και με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της κατανάλωσης των φρέσκων ελληνικών ψαριών εκτροφής Fish from Greece των μελών της, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας και το Ισπανο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διοργάνωσε στη Μαδρίτη δύο ιδιαίτερα γεύματα γαστρονομίας στο εστιατόριο VelascoAbellà, του διακεκριμένου με δύο αστέρια Michelin Ισπανού chef Óscar Velasco.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, η εκδήλωση ξεκίνησε με demo μαγειρικής για συνταγή με λαβράκι Fish from Greece σε επιλεγμένους Ισπανούς μάγειρες και ακολούθησε γεύμα. Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, συμμετείχαν εκπρόσωποι του ειδικού διατροφικού και γενικού τύπου, bloggers και inNuencers γεύσης. H ΕΛΟΠΥ προσέφερε φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής Fish from Greece, λαβράκια, τσιπούρες, φαγκριά και μαγιάτικα.

Όλα αυτά συμβαίνουν βέβαια όταν είναι ακόμα ”ανοιχτό” το ζήτημα της Avramar, για το οποίο έχει, πολλάκις, ειπωθεί ότι αν δεν επιλυθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα φέρει ντόμινο αρνητικών εξελίξεων στον κλάδο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu