Πολιτική

Ελένη Τουλουπάκη: Δέχτηκα ανελέητο πόλεμο από ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα

Σε απόλυτη άρνηση της διάπραξης εκ μέρους της “κατάχρησης εξουσίας” που της αποδίδεται , προχώρησε η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που απολογήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο κάνοντας λόγο για “πόλεμο” σε βάρος της από τα ερευνόμενα πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση Novartis.

Αναφερόμενη στη δικογραφία της Novartis είπε πως “μόλις προέκυψαν από έγγραφα και καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων, αναφορές σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων, διαβιβάσθηκαν στις 5-2-2018 στη Βουλή των Ελλήνων αντίγραφα της σχηματισθείσας δικογραφίας. Η υποβλητική μας αναφορά, δηλαδή η δική μου και των επίκουρων εισαγγελέων ελέγχθηκε από την τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Έκτοτε ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος από τα ερευνώμενα πολιτικά πρόσωπα, με την σθεναρή συμπαράσταση των κομμάτων τους και την ενεργά υποστήριξη των ΜΜΕ”.

Για τις αναφορές των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ που κατά την κατηγορία δεν απέστειλε αμελλητί στη Βουλή, ανέφερε: “Και οι τρεις αναφορές με ημερομηνίες 22-2-2017, 8-3-2017 και 13-4-2017 υπεβλήθησαν στην προκάτοχό μου την κα Ράικου η οποία εάν ίσχυε το κατηγορητήριο όφειλε να τα έχει διαβιβάσει η ίδια αμελλητί στη Βουλή.. Στις 9-3-2017, δηλαδή την επόμενη μετά την υποβολή της δεύτερης αναφοράς, ο κ. Ελευθεριάνος στέλνει τις αναφορές στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Παπασπύρου με παραγγελία την αξιολόγηση των αναφορών αυτών. Η τρίτη αναφορά υποβλήθηκε στις 13-4-2017, ημερομηνία που ναι μεν δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ διορισμού μου χωρίς ωστόσο να έχω αναλάβει εγώ καθήκοντα” είπε κατά την απολογία της.

Η κατηγορούμενη εισαγγελέας άφησε αιχμές και για τους χειρισμούς της Ελένης Ράικου την περίοδο που ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς, υποστηρίζοντας πως “δεν τήρησε την υπηρεσιακή υποχρέωσή της να συντάξει έκθεση παράδοσης – παραλαβής”.

Σχετικά με τις αναφορές του ΚΙΝΑΛ, σχολίασε πως “δεν είχαν σαφές καταγγελτικό περιεχόμενο, δεν καταμήνυαν συγκεκριμένο υπουργό αλλά γινόταν αναφορά σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου υπηρέτησαν 4 υπουργοί συνολικά, δεν κατεμήνυαν συγκεκριμένη αξιόποινη πράξη, και διαπίστωνε κάποιος ότι στόχος ήταν η διεύρυνση του πεδίου έρευνας και στο έτος 2015. Κατά συνέπεια κατέληξα στη συγκεκριμένη στιγμή, βλέποντας και την παραγγελία για περαιτέρω έρευνα που είχε δώσει ο Ελευθεριάνος με έγγραφο του που εστάλη στην κ. Παπασπύρου στις 9-3-2017, ότι οι αναφορές αυτές δεν μπορούσαν να υποβληθούν αυτοτελώς στη Βουλή για αναζήτηση ευθυνών συγκεκριμένου υπουργού αν δεν είχαν συγκεντρωθεί πρόσθετα στοιχεία”.

Αφήνοντας τον εαυτό της στην κρίση του δικαστηρίου, η κα Τουλουπάκη είπε κλείνοντας την απολογία του. “Ας μου επιτραπεί να πω, παρατηρώντας τα όσα έχουν συμβεί, ότι πρόκειται για την πιο συντονισμένη προσπάθεια εξόντωσης δικαστικών λειτουργών στην μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου μας. Επίσης η πορεία αυτής της υπόθεσης αποδεικνύει και κάτι άλλο εξίσου σημαντικό. Ότι δικαστές δεν υπάρχουν μόνο στο Βερολίνο , αλλά και εις τα Αθήνας.
Είναι οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, που παρά τα τύμπανα της συκοφαντίας και της διαστρέβλωσης της αλήθειας αποφάσισαν, περνώντας σε σας την τελική σκυτάλη για την οριστική κάθαρση αυτής της τραγωδίας, όχι μόνο για μένα και τους συναδέλφους μου που κατηγορηθήκαμε αδίκως αλλά και για την ελληνική δικαιοσύνη στο σύνολο της, που τραυματίστηκε βαρύτατα από την αληθινή σκευωρία”.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu