Επιχειρήσεις

“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Αύξηση 8,9% στην επιβατική κίνηση τον Φεβρουάριο

Financialreport.gr

Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 3,6% και 15,3% αντίστοιχα

Αυξημένη κατά 8,9% σε ετήσια βάση στα 1,75 εκατ. ανήλθε η επιβατική κίνηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών τον Φεβρουάριο του 2025. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τόσο η εγχώρια όσο και η διεθνής επιβατική κίνηση, ξεπέρασαν τα επίπεδα του 2024 κατά 2,3% και 11,9% αντίστοιχα.

Συνολικά, κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, η κίνηση του αεροδρομίου έφθασε τους 3,59 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 11,7%. Η επιβατική κίνηση, τόσο του εσωτερικού, όσο και του εξωτερικού, παρουσίασε αύξηση κατά 3,6% και 15,3% αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι ο Φεβρουάριος 2024 είχε μια επιπλέον ημέρα (δίσεκτο έτος – 29 ημέρες). Επιπλέον στις 28 Φεβρουαρίου δεν πραγματοποιήθηκαν πτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο λόγω της πανελλαδικής γενικής απεργίας.

Ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του 2025 ανήλθε σε 31.832, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 8,2% σε σχέση με το 2024.

Οι πτήσεις εσωτερικού παρουσίασαν μικρή πτώση της τάξης του 2,1%, ενώ οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 15,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2024.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu