Τα "φρουτάκια" λειτουργούν σε μικρές επιχειρήσεις, κυρίως χώρους ψυχαγωγίας, διάσπαρτους σε όλη τη χώρα
Τα παράπονα της αγοράς και κυρίως των μικρών επιχειρήσεων, ωθούν την Επιτροπή Εποπτείας Ελέγχου και Παιγνίων να προβεί σε αλλαγές στα λεγόμενα “φρουτάκια” όπως αναφέρει σε άρθρο του ο επικεφαλής της Επιτροπής, Δ. Τζανάτος.
Ο κος Τζανάτος, τονίζει ότι έχει γίνει δέκτης παραπόνων και προτάσεων από όσους επιβαρύνονται με κάποιες ρυθμίσεις της συγκεκριμένης αγοράς που προκαλούν ταλαιπωρία στις επιχειρήσεις και σημαντική επιβάρυνση για την Επιτροπή, ο ρόλος της οποίας έχει αλλάξει έχοντας στην εποπτεία της σημαντικό αριθμό παρόχων σε επίγειο κι ηλεκτρονικό τζόγο.
«Όταν διαμορφώνονταν το νομικό πλαίσιο εποπτείας της αγοράς των τυχερών παιγνίων από την ΕΕΕΠ, είχε δημιουργηθεί μία ιδιαίτερα έκρυθμη κατάσταση, που είχε απασχολήσει έντονα τα ΜΜΕ, την κοινή γνώμη και τους ενδιαφερόμενους φορείς. Αφορούσε τα «φρουτάκια», δηλαδή παιγνιομηχανήματα που είχαν κατακλύσει τη χώρα σε ένα εντελώς αρρύθμιστο περιβάλλον. Η πρόθεση της πολιτείας ήταν να εξαλείψει αυτό το φαινόμενο, κάτι που στην πράξη επιτεύχθηκε. Μεταξύ των άλλων θεσμοθετήθηκε η εποπτεία και ο έλεγχος από την ΕΕΕΠ και των επιχειρήσεων «ψυχαγωγικών» παιγνίων, για να αποτρέπεται η χρησιμοποίησή τους ως “τυχερών”», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ κάνοντας αναδρομή στον τρόπο που ξεκίνησε η εμπλοκή της Ανεξάρτητης Αρχής με την συγκεκριμένη αγορά.
Υπενθυμίζεται ότι τα μηχανήματα με ψυχαγωγικά παίγνια, λειτουργούν σε μικρές επιχειρήσεις, κυρίως χώρους ψυχαγωγίας, διάσπαρτους σε όλη τη χώρα.
«Στο διάστημα των δύο δεκαετιών που πέρασαν από την έξαρση του φαινομένου με τα «φρουτάκια», η τεχνολογία άλλαξε ριζικά τα δεδομένα. Τα ψυχαγωγικά παιχνίδια για τη νεολαία παίζονται πια σε «Internet Cafes» τα οποία αδειοδοτούνται από την τοπική αυτοδιοίκηση και εποπτεύονται από αυτήν και την αστυνομία. Δεν εποπτεύονται και ορθά δεν εποπτεύονται από την ΕΕΕΠ. Η διενέργεια τυχερών παιγνίων από μη νόμιμους παρόχους είναι παράνομη και όσοι παρανομούν κατ’ αυτόν τον τρόπο, δεν αποτελούν αντικείμενο εποπτείας της ρυθμισμένης αγοράς, αλλά των διωκτικών μηχανισμών» διευκρινίζει τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγές στο πλαίσιο αυτό.
«Οι ρυθμίσεις για εποπτεία των «ψυχαγωγικών» παιγνίων από την ΕΕΕΠ, έχουν καταστεί σε κάθε περίπτωση αναχρονιστικές. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία έρευνας του ζητήματος, ώστε μετά την επιστημονικού επιπέδου εξέταση όλων των παραμέτρων, διεθνών και εσωτερικών, να διατυπωθούν ρεαλιστικές προτάσεις κατάργησης ή απλοποίησης των διαδικασιών στις οποίες εμπλέκεται η ΕΕΕΠ και αφορούν τα ψυχαγωγικά παίγνια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής.
«Επιβαρύνουν δυσανάλογα το έργο της ΕΕΕΠ, χωρίς ανάλογη ωφέλεια για το δημόσιο συμφέρον. Επιπλέον δημιουργούν ισχυρές στρεβλώσεις σε ένα τομέα της αγοράς και αποτελούν «ιδιαιτερότητα» για τη χώρα μας, επιβαρύνοντας με κόστη, ταλαιπωρία και ατελείωτη γραφειοκρατία, πλήθος μικρών επιχειρήσεων, που δεν έχουν καμία σχέση με τα τυχερά παιχνίδια», καταλήγει ο κ. Ντζανάτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΕ: Οριακή αύξηση 1,1% στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων τον Οκτώβριο
- Κυρανάκης: Στον Αρειο Πάγο σήμερα 22/11 για υπόθεση απάτης στην Κτηματογράφηση
- Σταϊκούρας: Στα 0,60 λεπτά το εισιτήριο στο Μετρό Θεσσαλονίκης
- Μικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
- ΕΛΓΑ: Καταβολές 2,6 εκατ. ευρώ για τις ενστάσεις της τετραετίας
- Northvolt: Στο άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα η σουηδική εταιρεία μπαταριών
- Ένωση Σούπερ μάρκετ: Τί τιμές περιμένουμε το 2025, η έλλειψη προσωπικού και η άμεση δράση σε περίπτωση μείωσης του ΦΠΑ
- Ταμείο για την Κοινωνία των Πολιτών: Η Νορβηγία χρηματοδοτεί με 14,3 εκατ. ευρώ την Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις