Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα
Πάνω από 10.000 νέοι έχουν ήδη ξεκινήσει την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας μέσω της πρώτης δράσης του νέου ΕΣΠΑ της ΔΥΠΑ. Το πρόγραμμα από το οποίο θα ωφεληθούν συνολικά 25.000 άνεργοι έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό.
Συγκεκριμένα, έως σήμερα συνολικά 10.319 νέοι έχουν υπογράψει συμφωνητικά με επιχειρήσεις.
Στόχος της νέας δράσης είναι η προετοιμασία 25.000 άνεργων νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι είναι άνεργοι 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που ούτε συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ούτε απασχολούνται.
Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά το τρίμηνο πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ.
Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), αναλογία δώρων εορτών, επιδόματος αδείας ενώ οι ωφελούμενοι έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ.
Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή: Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα των θέσεων. H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, οι εργασιακοί σύμβουλοι υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων.
Με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό δημόσιο και την ΕΕ μέσω του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή». Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έκθεση ΕΣΕΕ: Στασιμότητα τζίρου και κερδών για το ελληνικό εμπόριο το 2024
- Νέος Γενικός Γραμματέας Υποδομών ο Δημήτρης Αναγνώπουλος
- Μητσοτάκης: Όχι με δανεικά η αμυντική θωράκιση της χώρας – Αυξήσεις και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους
- Έρευνα ΠΙΣ: Δυσαρεστημένο το 48,1% από τις υπηρεσίες Υγείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
- Συνελήφθη για οπλοκατοχή ο Αντώνης Καφετζόπουλος – Αφέθηκε ελεύθερος
- Profile: Προϋπολογίζονται επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ την επόμενη 3ετία
- Tesla: Μειώθηκαν οι παραδόσεις οχημάτων στο α’ τρίμηνο – Βουτιά 5% για τη μετοχή
- ΑΔΜΗΕ: Δυο νέα μέλη από την κινεζική State Grid στο διοικητικό συμβούλιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις