«Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ευρεία και συμπαγή πλειοψηφία για να εφαρμόσει το τρίτο πρόγραμμα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια» δήλωσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, προειδοποιώντας ότι «υπάρχει κίνδυνος αν γίνουν μετεκλογικές συνεργασίες, να μην εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις».
«Αυτή η τετραετία θα είναι ίσως από τις πιο κρίσιμες της μεταπολεμικής περιόδου.
Ή θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση ή υπάρχουν κίνδυνοι αποτελμάτωσης.
Έχει μεγάλη σημασία ποιος και με ποιον τρόπο θα εφαρμόσει την συμφωνία.
Πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να εντάξει το μνημόνιο σε ένα ευρύτερο σχέδιο», τόνισε ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
Σε ερώτημα «αν θα σκεφτόταν ο ίδιος να αναλάβει την πρωθυπουργία, όπως είχε προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ» ο κ. Δραγασάκης το απέκλεισε, τονίζοντας χαρακτηριστικά «ούτε να σκεφτώ την πρωθυπουργία».
«Θέλουμε κυβερνητική πλειοψηφία με πρωθυπουργό τον Τσίπρα, αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, τότε υπάρχει ρίσκο αστάθειας και παλινδρόμησης» πρόσθεσε.
Σχολιάζοντας τις προσκλήσεις του προέδρου της ΝΔ, Β. Μεϊμαράκη, για μετεκλογική συνεργασία και κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι με τη ΝΔ έχουμε μεγάλες διαφορές, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό παράθυρο διαλόγου για θέματα, όπως το χρέος.
«Η ΝΔ περνά κρίση ταυτότητας» πρόσθεσε, εκφράζοντας την ανάγκη να μην καταλάβει την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε «πολιτικό μόρφωμα με μια δικαστική εμπλοκή».
Kληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, J.C. Juncker, πως «πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, αλλιώς η αντίδραση της ΕΕ θα είναι διαφορετική», ο κ. Δραγασάκης φανερά ενοχλημένος, αφού τόνισε πως «είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα», κατηγόρησε τον Juncker πως η δήλωση του ήταν στο όριο του «επικοινωνιακού σαμποτάζ», τονίζοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις, τέτοιες ώρες δεν βοηθούν!
«Η επόμενη κυβέρνηση δεν θα είναι μνημονιακή, το μνημόνιο θα είναι μέρος του προγράμματος.
Η ίδια η συμφωνία προβλέπει ότι πολλά θέματα είναι ανοιχτά ως προς τον τρόπο, που θα υλοποιηθούν, πχ τα εργασιακά θέματα, το χρέος και η ρύθμιση του» πρόσθεσε.
Μιλώντας για τα capital controls, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποκάλυψε ότι θα χαλαρώνουν μέρα με τη μέρα, τονίζοντας ότι καθοριστικό ρόλο, προς την κατεύθυνση αυτή, θα διαδραματίσει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν δεν τίθεται θέμα haircut για τις καταθέσεις, ούτε και για εκείνες που ξεπερνούν τις 100 χιλ. ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, τόνισε πως για το 2015 η ύφεση θα είναι χαμηλότερη από το εύρος του -2 και -4% που την τοποθετεί η Κομισιόν.
Για το 2015 η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση -1,5%, τόνισε, για να επισημάνει πως είναι εφικτή η επιστροφή στην ανάπτυξη το 2016.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εθνική μπάσκετ: Κέρδισε 77 – 67 τη Μεγάλη Βρετανία αλλά…
- Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφισαν 70.152 στις εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού
- ΣΥΡΙΖΑ: Μέχρι τις 16:00 είχαν ψηφίσει περίπου 53.000 πολίτες
- Ακρίτα εναντίον Πολάκη: Παραιτούμαι και παραδίδω την έδρα εάν εκλεγεί ο Πολάκης
- Συμβαίνουν ακόμα στην Ελλάδα: Γνωστοποίησαν την βιοψία αστυνομικού ένα χρόνο μετά την εγχείρηση
- Εθνική μπάσκετ: Στις 18:30 ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία
- O Κασσελάκης στο Γοργοπόταμο
- Ο Πούτιν διαγράφει τα χρέη νεοσύλλεκτων στρατιωτών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις