Επιχειρήσεις

Doable: Η εταιρεία του Μιχάλη Τσαμάζ και άλλων πρώην στελεχών του ΟΤΕ

Ο Μιχάλης Τσαμάζ

Σε διπλό ρόλο στο τεχνολογικό επιχειρείν ο Μιχάλης Τσαμάζ

Σε δημιουργικό οίστρο βρίσκεται τους τελευταίους μήνες ο πρώην CEO του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ. Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Πληροφορικής UniSystems, εταιρεία-μέλος του ομίλου Quest του Θεόδωρου Φέσσα, το όνομά του βρίσκεται ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μιας νέας εταιρείας που συστήθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου του 2025.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έλευση της νέας χρονιάς, συστήθηκε από τον Μιχάλη Τσαμάζ, καθώς και από άλλα, πρώην στελέχη του ΟΤΕ, τα οποία αποχώρησαν και αυτά στα τέλη του περασμένου Ιουλίου από τον όμιλο η εταιρεία Doable.

Η εν λόγω εταιρεία έχει ως κύριο σκοπό της την παροχή υπηρεσιών πληροφορικής, αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 80.000 ευρώ, ενώ στο ΔΣ της βρίσκουμε, πέρα από τον Μιχάλη Τσαμάζ ως μέλος, τον Στέφανο Θεοχαρόπουλο, πρώην Chief Officer Τεχνολογίας και Λειτουργιών Ομίλου ΟΤΕ και τον Γιώργο Αθανασόπουλο, ως Αναπληρωτή Πρόεδρο, επίσης πρώην Business Partner in Information Technology & Fintech / OTE Group.

Ανάμεσα σε άλλα, η εταιρεία έχει σκοπούς την επεξεργασία δεδομένων, την έκδοση λογισμικού, αλλά και τη διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων.

Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας έχει αναλάβει η κ. Ελένη Παρασκευοπούλου, ενώ η έδρα της Doable είναι επί της Λεωφ. Πεντέλης στο Χαλάνδρι. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέρος του μετοχικού κεφαλαίου (περί τα 20.000 ευρώ) κατέβαλε η εταιρεία Coresight ΙΚΕ, την οποία εκπροσωπεί ο Μιχάλης Τσαμάζ, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες του Financial Report, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια σύνδεση με την νέα θέση του τέως CEΟ του ΟΤΕ στην Unisystems.

Παρεμφερές αντικείμενο

H εταιρεία αυτή έχει παρεμφερές αντικείμενο με την τωρινή εταιρεία στην οποία εργάζεται ο κ. Τσαμάζ. Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν φύγει το 2024, ανακοινώθηκε ότι ο τέως CEΟ του ΟΤΕ θα είναι ο νέος Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας πληροφορικής Uni Systems, η οποία ανήκει από το 2007 στον όμιλο Quest του Θεόδωρου Φέσσα.

Κατά όσα έχουν γίνει γνωστά, το 2023 η UniSystems έκλεισε με έσοδα 215 εκατ. ευρώ, ρυθμό ανάπτυξης 22% και 530 εκατ. ευρώ ανεκτέλεστου υπολοίπου. Τα έσοδα προέρχονται και από τις τέσσερις βασικές αγορές που κινείται η εταιρεία, τις διεθνείς αγορές, τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό, καθώς και από την επένδυση στους βασικούς πυλώνες του στρατηγικού σχεδίου που περιλαμβάνει λύσεις στις περιοχές Cloud, Cybersecurity, Data Analytics, Fintech, IT Consulting, Managed Services και Customer Experience.

Από αυτά, το μεγαλύτερο μέρος των κερδών προέρχεται από έργα τεχνολογίας που γίνονται στο εξωτερικό, το 46%, κυρίως σε χώρες της Ευρώπης και της ΕΕ γενικότερα, το 30% σε έργα που λαμβάνουν χώρα στον τραπεζικό τομέα, με τον πιο σημαντικό πελάτη να είναι η Alpha Bank, ποσοστό 14% κατέχουν τα έργα του Δημοσίου, ενώ το υπόλοιπο αφορά έργα από τον ευρύτερο Ιδιωτικό τομέα.

Το α’ τρίμηνο του 2024, επίσης, ξεκίνησε σε θετικό έδαφος και με εκτιμήσεις για τη χρονιά σε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης για την Uni  Systems. Σημειώνεται ότι ο όμιλος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Ιταλία και Ισπανία, καθώς και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με όσα είχε τονίσει τότε ο Θ. Φέσσας με αφορμή τον ερχομό του τέως CEO του ΟΤΕ στην εταιρεία «η συνεργασία του Μιχάλη Τσαμάζ με την Uni Systems προσθέτει σημαντική αξία στην εταιρεία και τον Όμιλο, δεδομένης της επιτυχημένης επαγγελματικής του διαδρομής, των γνώσεων και του ήθους του»

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu