Επιχειρήσεις

Δειπνοσοφιστήριον: €16,2 εκατ. ο τζίρος το 2023 και ο στόχος για το τρίτο αστέρι Michelin

O CEO, Τάκης Χριστοφιλέας

Πριν από λίγους μήνες εγκαινιάστηκε συνεργασία της εταιρείας με την Holly Llama της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση

Ξεπέρασε τα 16 εκατ. ευρώ κύκλο εργασιών η εταιρεία catering Δειπνοσοφιστήριον για το 2023, με τις εκτιμήσεις για το 2024 να τη φέρνουν κοντά στα 19 εκατ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, για το προηγούμενο έτος η εταιρεία έκλεισε με τζίρο 16.259.715,27, αυξημένο από το 13.743.698,43 του 2022.

Κατά όσα τονίζονται από τη διοίκηση «το 2023, με τις περιοριστικές νομισματικές πολιτικές, τον υψηλό πληθωρισμό και την αύξηση των κινδύνων από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή, ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας παρουσίασε επιβράδυνση. Ο ρυθμός ανάπτυξης το 2023 εκτιμάται στο 2,6%, χαμηλότερος από το προηγούμενο έτος που ήταν 3%, ενώ αναμένεται περεταίρω επιβράδυνση το 2024. Η εταιρεία συνέχισε την πορεία της, εν μέσω του ασταθούς οικονομικού κλίματος, λόγω των συνεχών διακυμάνσεων των τιμών ενέργειας αλλά και των συνεχών αυξήσεων στις τιμές των υλικών και των πρώτων υλών, παραμένοντας προσηλωμένη στην υλοποίηση της στρατηγικής της ανάπτυξης με βάση την διερεύνηση νέων ευκαιριών επέκτασης της δραστηριότητάς της, την απλοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών της και την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η επικέντρωση στην βελτιστοποίηση και ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών και των προσφερόμενων προϊόντων, ώστε να ενισχυθεί η κερδοφορία και η βιώσιμη ανάπτυξη».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι επιδόσεις της χρονιάς κρίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικές από τη διοίκηση της εταιρείας λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες στην αγορά εξαιτίας της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, των πληθωριστικών πιέσεων στην οικονομία και των συνεχών ανατιμήσεων.

Μάλιστα, τα ίδια κεφάλαια κατά την 31/12/2023 ανέρχονται σε 2.086.829,98 ευρώ έναντι 1.153.290,38 ευρώ της προηγούμενης χρήσεως καταγράφοντάς σημαντική βελτίωση κατά την τρέχουσα χρήση.

Στόχος η μείωση του λειτουργικού κόστους

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας «η συνολική εικόνα της εταιρείας από άποψη οργάνωσης, υποδομής και προοπτικών ανάπτυξης είναι θετική και αναμένεται να βελτιστοποιηθεί το 2024 με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με επίτευξη: Μέγιστης βελτιστοποίησης της εμπορικής πολιτικής, αύξησης μεριδίου αγοράς και αύξησης κύκλου εργασιών με επίκεντρο νέες συνεργασίες, μείωσης παραγωγικού και λειτουργικού κόστους και περαιτέρω βελτίωσης των λειτουργικών αποτελεσμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία, πέρα από τα κεντρικά της γραφεία, όπου βρίσκεται και το παρασκευαστήριο για τα φαγητά εκδηλώσεων και συνεδρίων, στην Κηφισιά, διαχειρίζεται και τρία εστιατόρια στην Αθήνα: Στο Μουσείο Γουλανδρή, στο Μουσείο Μπενάκη και το Delta, εντός του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην Καλλιθέα.

To Delta, εξάλλου, είναι το μόνο εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin στην Ελλάδα, με στόχο, όπως είχε τονίσει πρόσφατα ο εκ των ιδρυτών της εταιρείας, Δημήτρης Χριστοφιλέας, και τρίτο.

Άποψη του Delta restaurant

Εν έτει 2024, στο ΔΣ της βρίσκονται τα αδέλφια Τάκης και Δημήτρης Χριστοφιλέας, στις θέσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και Αντιπροέδρου, αντίστοιχα, αλλά και του σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Επίσης, στα τέλη του 2023, η εταιρεία εγκαινίασε συνεργασία με την εταιρεία vegan προϊόντων της Εριέττας Κούρκουλου Λάτση και της Κελίνας Δημητριάδη, Holly Llama, η οποία διαρκεί μέχρι και σήμερα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu