Αντιπροσώπευαν περίπου το 3% των παγκόσμιων εσόδων
Ο γαλλικός όμιλος τροφίμων Danone ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία για την πώληση των μονάδων βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στις Ηνωμένες Πολιτείες στην επενδυτική εταιρεία Platinum Equity.
Η πώληση των επιχειρήσεων Horizon Organic και Wallaby που παράγουν προϊόντα όπως γάλα, κρέμες γάλακτος, γιαούρτι, τυρί και βούτυρο, αποτελεί μέρος του προγράμματος αναθεώρησης του χαρτοφυλακίου και εναλλαγής περιουσιακών στοιχείων που ανακοίνωσε η εταιρεία τον Μάρτιο του 2022, ανέφερε η Danone, χωρίς να αποκαλύψει τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας.
“Αυτή η πώληση, μόλις ολοκληρωθεί, θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε περαιτέρω στο τρέχον χαρτοφυλάκιό μας και να επανεπενδύσουμε στις αναπτυξιακές μας προτεραιότητες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Danone Antoine de Saint-Affrique.
Η Danone θα διατηρήσει μειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση, πρόσθεσε η εταιρεία. Η Danone αρνήθηκε να σχολιάσει την αξία της συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι η πώληση θα έχει αντίκτυπο στα οικονομικά της στοιχεία για το 2024.
Η εταιρεία με έδρα το Παρίσι δήλωσε τον Ιανουάριο του περασμένου έτους ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης, για τη δραστηριότητά της στον τομέα των βιολογικών γαλακτοκομικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
Αντιπροσώπευε περίπου το 3% των παγκόσμιων εσόδων της Danone και είχε αποδυναμωτικό αντίκτυπο στην αύξηση των ομοειδών πωλήσεων και στο επαναλαμβανόμενο λειτουργικό περιθώριο κέρδους της Danone το 2022.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Πουλάει το ακίνητο στη Θεσσαλονίκη φθηνότερα από την αγορά πριν 28 χρόνια
- Πιερρακάκης με Θεοδωρόπουλο: Θα αξιοποιήσουμε τις προτάσεις του ΣΕΒ
- Δημοσκόπηση Marc: Καθαρά δεύτερη η Κωνσταντοπούλου με 13,7% – Η ΝΔ πρώτη με 26,5%
- New York Times: Η Amazon κατέθεσε προσφορά για την εξαγορά του TikTok
- Δένδιας στη Βουλή: Αυτά είναι τα 6 μέτρα διαφάνειας για τα εξοπλιστικά
- Παραδίδεται στην κυκλοφορία η Γέφυρα Χειμωνικού στην Κεφαλονιά
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες περιμένοντας τους δασμούς Τραμπ
- Politico: Ο Μασκ αποχωρεί σύντομα από την κυβέρνηση Τραμπ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις