Πρόσωπα

Daniel Bechar: Το νέο στέλεχος της Delta Foods στον τομέα του παγωτού

Η εταιρεία στην παρούσα φάση δεν βρίσκεται ανάμεσα στο Top3 της κατανάλωσης, αλλά φιλοδοξεί να γίνει, την ώρα που ο τομέας βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη

Σε μεγάλο στοίχημα έχει εξελιχθεί για τις εταιρείες γαλακτοκομικών, ελληνικές και μη, ο κλάδος του παγωτού, λόγω και της συνεχούς ανόδου του τουρισμού.

Σε αυτό το πλαίσιο, πριν από λίγες ημέρες ο συγκεκριμένος τομέας ενισχύθηκε στην Delta Foods από ένα νέο στέλεχος. Πρόκειται για τον Daniel Bechar, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής του εν λόγω κλάδου στην εταιρεία, με στόχο να τον ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο.

Ο κ. Bechar έχει κάνει ναυτιλιακές και σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων, ενώ έχει θητεύσει σε διάφορες εταιρείες, σχετικές με τον κλάδο των τροφίμων τα προηγούμενα χρόνια: Η πορεία του ξεκίνησε από τη Nestle, συνέχισε στη Unilever, για αρκετά έτη ήταν σε υψηλή θέση στην General Mills, ενώ πλέον έχει ”σηκώσει” μανίκια για να ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τον κλάδο του παγωτού στην Delta foods, η οποία έχει ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της αγοράς, αλλά δεν βρίσκεται στο Τοπ 3 της κατανάλωσης.

Αυτά συμβαίνουν την ώρα που στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς η παραγωγή και η κατανάλωση παγωτού αυξάνεται, γεγονός που αποδίδεται από τους αναλυτές στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν τους θερινούς μήνες και στους συχνούς καύσωνες.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Eurostat τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρήγαγαν 3,2 δισ. λίτρα παγωτού το 2022 που αντικατοπτρίζει μια αύξηση 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος αυξάνοντας την αξία της αγοράς σε 6 δισ. ευρώ.

Μεταξύ των χωρών της ΕΕ η Γερμανία εμφανίζεται ως ο βασικός παραγωγός παγωτού για το 2022, με 620 εκατ. λίτρα παγωτού και ακολουθεί η Γαλλία με 591 εκατ. λίτρα και η Ιταλία με 571 εκατ. λίτρα.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu