Τεχνολογία

Crowdstrike: Ποια είναι η εταιρεία κυβερνοασφάλειας, που προκάλεσε το παγκόσμιο «blackout» στα δίκτυα υπολογιστών

Το πρόβλημα προέρχεται από μία ενημέρωση λογισμικού της εταιρείας Crowdstrike, που υποστηρίζει με συστήματα ασφαλείας όλες τις μεγάλες εταιρείες παγκοσμίως

Αυτή την ώρα το παγκόσμιο τεχνικό πρόβλημα που επηρέασε παγκόσμια δίκτυα υπολογιστών φέρεται να προέρχεται από μία ενημέρωση λογισμικού της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Crowdstrike. Κι αυτό προκύπτει από το ότι νωρίτερα η American Airlines κατηγόρησε την εταιρεία Crowdstrike για το τεχνικό πρόβλημα στα συστήματά της ενώ πριν από λίγο η υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Ελβετίας αποδίδει ευθύνες στην ίδια εταιρεία. Και γι΄αυτό το λόγο φαίνεται να επηρεάστηκαν συστήματα της Microsoft και το λογισμικό των Windows.

Η Crowdstrike είναι μια εταιρεία κυβερνοασφάλειας που ιδρύθηκε το 2011 με στόχο την προστασία των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου από απειλές στον κυβερνοχώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Microsoft – CrowdStrike (εταιρεία κυβερνοασφάλειας): Βουτιά των μετοχών μετά το παγκόσμιο black out

Η CrowdStrike ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε διαδικασία επαναφοράς των συστημάτων της

Εξειδικεύεται στην προστασία της ασφάλειας τελικού σημείου και προσπαθεί να αποτρέψει κακόβουλο λογισμικό ή αρχεία από το να χτυπήσουν εταιρικά δίκτυα από συσκευές που συνδέονται σε αυτά, όπως τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές.

Στοχεύει επίσης στην προστασία των δεδομένων των εταιρειών που έχουν μετατοπιστεί από τη φύλαξή τους κάτω από τη δική τους στέγη ή στους δικούς τους διακομιστές, στους λεγόμενους παρόχους cloud.

Η εταιρεία με έδρα το Τέξας συνιδρύθηκε από τους επιχειρηματίες George Kurtz, ο οποίος παραμένει διευθύνων σύμβουλος, και τον Dmitri Alperovitch. Εισήγαγε τις μετοχές της δημόσια στο χρηματιστήριο Nasdaq το 2019.

Το 2016 η Crowdstrike κλήθηκε από την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών των ΗΠΑ, για να διερευνήσει μια παραβίαση στο δίκτυο υπολογιστών του.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόβλημα για να επιλυθεί είναι δύσκολο, γιατί δεν μπορεί πλέον να γίνει κεντρικά μέσω δικτύου, αλλά η λεγόμενη “Μπλε οθόνη του θανάτου”, που εμφανίζεται στους υπολογιστές χρειάζεται «θεραπεία» απευθείας από κάθε ένα ξεχωριστό πληκτορλόγιο.

Δηλαδή, φαίνεται ότι δεν είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί με μια κεντρική εντολή από έναν διαχειριστή πληροφορικής στα κεντρικά γραφεία μιας εταιρείας. Θα χρειαστεί να πάνε και να επανεκκινήσουν κάθε υπολογιστή που επηρεάζεται.

Η Crowdstrike ανέφερε ότι είχε σχεδόν 24.000 πελάτες .

Κάθε πελάτης είναι ένας μεγάλος οργανισμός, επομένως ο αριθμός των μεμονωμένων τελικών σημείων θα μπορούσε να είναι τεράστιος.

George Kurtz (Crowdstrike): Αποδοχή ευθύνης για το παγκόσμιο blackout στα συστήματα υπολογιστών

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu