Ελλάδα

CNBC: Tι τρώνε στην Ικαρία και ζούνε έως τα 100

Ρεβύθια με κουνουπίδι ψητό, μέλι και λαχανικά από το βιβλίο της Νταϊάν Κόχιλα «The Ikaria Way» [Νταϊάν Κόχιλα}

Άρθρο της ελληνοαμερικανίδας Νταϊάν Κόχιλα για τα μυστικά της μακροζωίας

Η Νταϊάν Κόχιλα ελληνοαμερικανίδα που ζει στη Νέα Υόρκη είναι η παραγωγός της εκπομπής « My Greek Table στις ΗΠΑ » ενώ εδώ και δύο δικεαετίες διευθύνει το Glorious Greek Cooking School στο νησί της Ικαρίας. Είναι συγγραφέας 18 βιβλίων για την ελληνική κουζίνα, συμπεριλαμβανομένου του πιο πρόσφατου (« The Ikaria Way: 100 Νόστιμες συνταγές με βάση τα φυτά, εμπνευσμένες από την πατρίδα μου, το ελληνικό νησί της μακροζωίας») και έγραψε ένα άρθρο στο CNBC για τα μυστικά της μακροζωίας στο νησί του Αιγαίου.

Στην Ικαρία ξεχνούν να πεθάνουν είπε ένας υπεραιωνόβιος γέροντας, καθώς είναι μια από τις περιοχές τις λεγόμενες Blue Zones της Γης, όπου οι άνθρωποι ζουν υπερβολικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το 2009, Έλληνες γιατροί και ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 13% των Ικαριωτών ήταν άνω των 80 ετών, σε σύγκριση με περίπου 1,5% του παγκόσμιου πληθυσμού και περίπου 4% στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Οι άνθρωποι στο νησί είχαν 10 φορές περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν μέχρι τα 100 από τους Αμερικανούς .

Η Νταϊάν Κόχιλα η οποία κατάγεται από την Ικαρία έχει μια σχολή μαγειρικής ενώ το ντουλάπι της είναι γεμάτο με 12 τροφές:.

Δείτε τι υπάρχει σε ένα ντουλάπι εμπνευσμένο από την Ικαρία:

  • Φασόλια και όσπρια 
  • Σκόρδο
  • Σιτηρά 
  • Βότανα
  • Ξηροί Καρποί 
  • Ελιές
  • Ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Μέλι 
  • Αποξηραμένα φρούτα
  • Γιαούρτι
  • Φέτα 

Το πλήρες άρθρο εδώ

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu