Μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες που ξεπέρασαν το 5%, Πειραιώς και Alpha ενισχύονται κατά σχεδόν 1,5%
Προσπάθεια ανάκτησης δυνάμεων στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά τις χθεσινές απώλειες, απόρροια των δασμών Τραμπ. Στη σημερινή 4/2 δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημειώνει αύξηση κατά +0,47% και διαμορφώνεται στις 1.514,56 μονάδες, επτά μονάδες πάνω σε σχέση με το κλείσιμο της Δευτέρας 3/2 (1.507,50 μονάδες).
Μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες που ξεπέρασαν το -5%, Πειραιώς και Alpha ενισχύονται κατά σχεδόν +1,5%. «Φρένο» στις απώλειες βάζουν και οι Titan Cement – ΔΕΗ – Lamda, οι οποίες αυξάνονται κατά τουλάχιστον +1%.
Ο τραπεζικός δείκτης, μετά τη μεγάλη χθεσινή πτώση (-4%), σπεύδει να επιστρέψει σε θετικό έδαφος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο +0,67% και τις 1.366 μονάδες.
Η μετοχή της Πειραιώς διευρύνεται στο +1,49% και τα 4,217 ευρώ, η μετοχή της Alpha ακολουθεί στο -1,33% και το 1,7155 ευρώ, η μετοχή της Εθνικής διαπραγματεύεται στο +0,83% και τα 8,216 ευρώ, ενώ η μετοχή της Eurobank κινείται στο +0,52% και τα 2,331 ευρώ.
Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,50% και 3.688 μονάδες), η μετοχή της Titan Cement σκαρφαλώνει στο +1,1% και τα 43,5 ευρώ, ενόσω κέρδη της τάξης του 1% εμφανίζουν και οι μετοχές των Motor Oil, Ελλάκτωρ, ΔΑΑ, ΔΕΗ, Jumbo.
Οι μετοχές των ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ και Viohalco, οι οποίες χθες υπέστησαν εκτεταμένη «ζημιά», ανακάμπτουν με φειδώ κατά +0,7% και +0,8% αντίστοιχα. Στον αντίποδα, η μετοχή της Sarantis αναδιπλώνεται κατά 0,7%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤτΕ: Παρέμεινε υψηλό στο 4,76% το περιθώριο επιτοκίου νέων καταθέσεων και δανείων τον Δεκέμβριο
- ΗΡΩΝ ViBES: Πρόγραμμα επιβράβευσης με δράση δενδροφύτευσης για τους καταναλωτές
- Τουρκία: Ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα απευθύνει “ιστορική έκκληση”
- Η Capital Ship Management του Βαγγέλη Μαρινάκη παρέλαβε τα νεότευκτα δεξαμενόπλοια «Αίσωπος» και «Αίολος»
- Πέθανε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Βαΐτσης Αποστολάτος, 75 ετών
- Μητσοτάκης: Ο δρόμος ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας ανοίγει, αλλά θέλει δημοσιονομικό χώρο
- Nokia: Υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την AT&T για βασικές εφαρμογές φωνής
- Γενς Στόλτενμπεργκ: Αναλαμβάνει υπ. Οικονομικών της Νορβηγίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις