Αλμα για Αβαξ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ - Στα 65 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών
Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε και στη συνεδρίαση της Τρίτης 26/11 να κλείσει με θετικό πρόσημο, σημειώνοντας την πέμπτη στη σειρά ημέρα ανόδου. Η σημερινή άνοδος ήταν αδύναμη και σημειώθηκε με πολύ χαμηλές συναλλαγές ενδεικτικό της απουσίας ισχυρού αγοραστικού ενδιαφέροντος. Η άνοδος σημειώθηκε κόντρα στην πτώση των ευρωπαϊκών αγορών, όπου μια ώρα πριν το κλείσιμο ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx είχε πτώση 0,61% στις 505,68 μονάδες. Η Wall Street μετά τη νέα άνοδο την Δευτέρα, η συνεδρίαση ξεκίνησε με μεικτές τάσεις, ο Dow Jones -0,55% αλλά ο S&P 500 και ο Nasdaq με άνοδο 0,25% και 0,46% αντίστοιχα.
Η πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών αποδίδεται στις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε ότι την πρώτη ημέρα της θητείας του θα επιβάλει δασμούς.
Το πέρας της συνεδρίασης βρήκε τον Γενικό Δείκτη στις 1.408,05 μονάδες με άνοδο 0,13% και τις συναλλαγές στα περίπου 65 εκατ. ευρώ.
Ο κλάδος των κατασκευών και σήμερα ήταν αυτός, που διαφοροποιήθηκε θετικά ενώ και οι τράπεζες έδειξαν ότι δεν έχει άλλο κάτω.
Ανάμεσα στις μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου τα μεγαλύτερα κέρδη 5,87% είχε η μετοχή της εταιρείας ΑΒΑΞ με κλείσιμο στα 1,48 ευρώ. Ακολούθησε η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με κέρδη 3,21% στα 1,73% ευρώ και της Intrakat με άνοδο 1,04% στα 4,88 ευρώ. Η μετοχή της Intrakat πέτυχε κέρδη παρά την αύξηση κεφαλαίου, που πραγματοποιεί και συνήθως στη διάρκειά της αποτελεί ανάχωμα στην άνοδο της μετοχής.
Η μετοχή της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου της ΓΕΚ Τέρνα πρόσθεσε ένα ακόμα +0,88% στην τιμή της κλείνοντας σε νέο πολυετές υψηλό στα 18,36 ευρώ.
Με κέρδη άνω του 1% έκλεισαν οι μετοχές των εταιρειών ΕΧΑΕ +2,09%), Τιτάν (+1,05%) και ΑΔΜΗΕ (+1,05%)και ακολούθησε η Jumbo με +0,57%. .
Η υπεραπόδοση ανάμεσα στις Αβαξ και ΕΛΛΑΚΤΩΡ μπορεί και να κρύβει κάποια συμφωνία μεταξύ των εταιρειών.
Στις τράπεζες ο κλαδικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 0,44% αλλά και πάλι οι επί μέρους μετοχές διαφοροποιήθηκαν. Η Alpha Bank υποχώρησε 0,49% όπως και η Πειραιώς -0,44% ενώ Εθνική και Eurobank είχαν άνοδο 1,57% και 0,64% αντίστοιχα. Η Attica Bank υποχώρησε 5% και η Optima bank έχασε 2,15%.
Για μία ακόμα ημέρα με πτώση 0,38% έκλεισε η μετοχή του Μυτιληναίου ή Metlen όπως έχει ονομαστεί.
Μεγαλύτερη πτώση είχε η μετοχή της ΔΕΗ -1,37% της Cenergy -1,86% και του ΟΤΕ -0,99%.
Στο -9,77% βρέθηκε η μετοχή της Mediterra με 12.758 τεμάχια όγκο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η πλατφόρμα για επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικού καθεστώτος
- Καρολάιν Λέβιτ: Ιστορική η αυριανή μέρα για την Αμερική οι ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- GM: Άλμα 16,7% στις πωλήσεις στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο 2025
- Fitch: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες – Επενδυτική βαθμίδα σε Eurobank και Εθνική
- Μητσοτάκης για εξωδικαστικό: Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν – Οι έξι νέες πρωτοβουλίες
- Γαλλία: Το καλοκαίρι του 2026, πριν τις εκλογές, η απόφαση του Εφετείου για την καταδίκη της Λεπέν
- Τραμπ με τον πρόεδρο της Stellantis εν όψει των δασμών στην αυτοκινητοβιομηχανία
- Μητσοτάκης για κατώτατο: 3.000 ευρώ καθαρά περισσότερα το χρόνο το όφελος από την αύξηση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις