Ανοδος και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Ανοδική αντίδραση μετά την καθίζηση των προηγούμενων ημέρων για το Χρηματιστήριο. Στη σημερινή συνεδρίαση (08/04) ο Γενικός δείκτης σημειώνει άνοδο 2,71% στις 1519,13 μονάδες, σχεδόν 42 μονάδες πάνω από το χθεσινό κλείσιμο, στις 1.478,92 μονάδες.
Το τόξο των ημερήσιων διακυμάνσεων εκτείνεται σε 33 μονάδες (από 1.504,97 έως 1.537,53 μονάδες), με τον τζίρο των συναλλαγών να κυμαίνεται στα 60.197.276 ευρώ.
Την ίδια ώρα, αντίδραση βγάζουν σήμερα και τα χρηματιστήρια του εξωτερικού, μετά την «αιμορραγία» των 10 τρισ. δολαρίων που προκάλεσε ο εμπορικός πόλεμος του Ντόναλντ Τραμπ στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις.
Οι αγορές ξεκίνησαν σε ανοδικό έδαφος τη σημερινή συνεδρίαση, ανακάμπτοντας εν μέρει από την «κατρακύλα» των προηγούμενων ημερών, αν και το κλίμα παραμένει εύθραυστο μπροστά στην αβεβαιότητα που προκαλούν οι αμερικανικοί δασμοί και τα αντίποινα από Κίνα και ΕΕ.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ανεβαίνει 0,94% στις 19.391 μονάδες, όπως στο Λονδίνο ο FTSE100 κερδίζει 1,38% τις 7.812 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 1,51% στις 7.032 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει κέρδη 1,08% στις 32.462 μονάδες και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κινείται υψηλότερα 0,13% στις 11.791 μονάδες.
Οι διεθνείς αγορές μετοχών έχουν κλονιστεί από τις συχνές ενημερώσεις γύρω από το καθεστώς δασμών του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ τις τελευταίες ημέρες, καθώς οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των εμπορικών εταίρων τους δεν φαίνεται να χαλαρώνουν.
Οι εικασίες τη Δευτέρα σχετικά με μια πιθανή παύση των δασμών τερματίστηκαν γρήγορα από τον Λευκό Οίκο, ενώ ο Τραμπ απείλησε να αυξήσει τους δασμούς στην Κίνα κατά 50% ακόμη, αν δεν καταργήσει τους ανταποδοτικούς δασμούς. Το Πεκίνο επέβαλε την περασμένη εβδομάδα δασμούς 34% σε αμερικανικά προϊόντα σε απάντηση στον Τραμπ που ανακοίνωσε τον πλήρη κατάλογο των λεγόμενων ανταποδοτικών δασμών.
Ισχυρή ανάκαμψη σημείωσαν οι ασιατικές αγορές, με τον δείκτη Nikkei στο Τόκιο να ξεχωρίζει καταγράφοντας «άλμα» +6% ή περίπου 1.900 μονάδων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αντίδραση Μακρόν στη δολοφονική ρωσική επίθεση
- Συμφωνία Ιράκ με τουρκική και ιταλική εταιρεία για κατασκευή υποθαλάσσιου πετρελαϊκού αγωγού
- Βάρβαρο χτύπημα της Ρωσίας στην πόλη Σούμι με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες
- ΠΑΣΟΚ: Βούρκος του Μητσοτάκη η «ομάδα αλήθειας»
- Ορατές στην πράξη οι επιπτώσεις από τους δασμούς του Τραμπ
- Πριγκιπική παρουσία στην Ελαφόνησο
- Ταχιάος: Εντός των ημερών η σύμβαση παραχώρησης για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο του ΒΟΑΚ
- Συναγερμός για να σωθεί η British Steel με χρήματα των φορολογουμένων
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις