Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών λίγο μετά το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τετάρτης, μετά από δύο ημέρες διορθωτικής πτώσης
Σε θετικό έδαφος βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών λίγο μετά το ξεκίνημα της συνεδρίασης της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου. Η αγορά μετά την διορθωτική πτωτική κίνηση που κατά το μεγαλύτερο μέρος οφειλόταν στο placement (διάθεση μετοχών) της Τράπεζας Πειραιώς παρουσιάζει σημάδια ανάκαμψης. Καλή εικόνα έχουν και οι ευρωπαϊκές αγορές με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να έχει σημαντική άνοδο 0,91% και τη μετοχή της AB InBev να πετάει με κέρδη άνω του 7%.
Η σημερινή άνοδος στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από μία ώρα και κάτι από την έναρξη των συναλλαγών οφείλεται σε αρκετές μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που παρουσιάζουν άνοδο περίπου 1%.
Η μετοχή του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών (Ελευθέριος Βενιζέλος) συνεχίζει την καλή της πορεία και μετά το άλμα που σημείωσε την Δευτέρα με αφορμή την ανακοίνωση υψηλού μερίσματος στους μετόχους της. Ο τίτλος μετά από μία ώρα συναλλαγών παρουσιάζει σημαντική άνοδο 1,45% στα 8,92 ευρώ.
Σημαντικά κέρδη +1,59% στα 41 ευρώ καταγράφει ο τίτλος της Coca Cola HBC, που οφείλεται στις προσδοκίες των επενδυτών για βελτίωση των σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας και στην επιστροφή σε θετική πορεία στη ρωσική αγορά. Μπορεί ακόμα να είναι νωρίς, αλλά οι αγορές προεξοφλούν εξελίξεις.
Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς μετά τη χθεσινή σημαντική πτώση σήμερα ενισχύεται 0,92% στα 4,58 ευρώ αν και οι μετοχές των τραπεζών σήμερα δεν παρουσιάζουν δυναμική με τον κλαδικό δείκτη να σημειώνει οριακή άνοδο +0,08% λόγω μεικτών τάσεων.
Επίσης κέρδη άνω του 1% έχουν οι μετοχές των εταιρειών ΟΠΑΠ +1,26% στα 16,83 ευρώ και Fourlis +1,34% στα 4,155 ευρώ.
Αντίθετα, η μετοχή του ΟΤΕ υποχωρεί 0,8% μετά την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου και κατ΄επέκταση 2024, τα οποία εκ πρώτης όψεως δεν ικανοποίησαν την αγορά.
Mε μικρές απώλειες οι μετοχές των Aktor, Alpha Bank, Optima, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια.
Στα νέα της ημέρας η ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς της Masdar επί της Τέρνα Ενεργειακής με την εταιρεία από το Αμου Ντάμπι να συγκεντρώνει ποσοστό άνω του 90% και να προχωρεί σε άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς και σε έξοδο της εταιρείας από το Χρηματιστήριο Αθηνών,.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ντένις Σμίχαλ: «Η Ουκρανία και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε τελική συμφωνία για τον ορυκτό πλούτο της χώρας»
- Έφυγε από τη ζωή στα 65 του χρόνια ο τραγουδιστής Μανώλης Λιδάκης
- Apple: Περίεργο σφάλμα στο iPhone συνδέει τις λέξεις “Trump” και “racist” κατά την υπαγόρευση
- ΣΕΚΛΑ: Μείωση των τιμών σε φρούτα και λαχανικά, τον Ιανουάριο 2025, σε σχέση με πέρυσι
- Κομισιόν: Πάνω από 100 δισ. ευρώ για την «πράσινη» μετάβαση της βιομηχανίας – Ο οδικός χάρτης
- Τέμπη: Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της τραγωδίας
- Άρχισαν οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες παραχώρησης 550 παραλιών και αιγιαλού για το 2025
- Αμφίπολη: Εικόνα εγκατάλειψης στο λιμάνι των Σερρών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις